Sport

2015.11.06. 19:32

Szpari - A mentális felkészítés fontossága

Nyíregyháza - Szombaton Rákoscsabán is nyerni szeretne a Kosticsot és Rakovicot nélkülöző Szpari.

Nyíregyháza - Szombaton Rákoscsabán is nyerni szeretne a Kosticsot és Rakovicot nélkülöző Szpari.

Kupamentes, amolyan normál hetet zár szombaton Rákoscsabán a Nyíregyháza Spartacus. A harmadik vonal Keleti csoportjának listavezetője a Rákosmente Községi SK vendége lesz. A főváros tizenhetedik kerületének együttese az előző bajnokságot az NB III Nyugati csoportjában a negyedik helyen zárta. A mostani szezonban Tóth Bálint vezetésével kezdte a pontvadászatot, aztán jött az első váltás. A negyedik és ötödik körben Halgas Tibor, a hatodikban Medgyes Zoltán dirigált a kispadon. A hetedik fordulótól az a Véber György a vezetőedző, akit aligha kell bemutatni, és a bajnokságot a Somos SE mestereként kezdte.

Véber György öt fordulón át irányította a tarjániakat, a rákosmenti bemutatkozása Cigándon volt, ahol 5-1-re kikapott csapat, amely azóta mindhárom élvonalbeli klub együttesét (DVTK II, DVSC-DEAC II és Újpest II) legyőzte, ikszelt a REAC és a Kazinbarcika vendégeként, kikapott viszont otthon a Hatvantól. Az NB II-es álmokat szövögető Rákosmente húsz ponttal a tabella hatodik helyén várja a tizenötödik fordulót. Ennyit az ellenfélről és nézzük mi a helyzet a Szparinál.

- A terveknek megfelelően gyakoroltunk a héten - kezdte lapunk tájékoztatását Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. - Csütörtöktől már kifejezetten jó hangulatban, motiváltan edzettek a játékosok és várjuk a szombati megmérettetést. Sajnos Zoran Kosztics és Savo Rakovic sérülése még nem jött még rendbe, így rájuk nem számíthatok. Mohamadou Abdouraman viszont már valószínűleg pályára fog lépni. Elsősorban mentálisan kell felkészülnünk a szombati mérkőzésre, amennyiben ez rendben lesz, akkor ki

kell jönnie a két csapat tudásbeli különbségének. Természetesen nyerni szeretnénk és három ponttal térni majd haza.- így Mátyus János.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!