A pályaválasztás fontos döntése előtt állnak

A fontos döntések előtt mindig a lehető legtöbb információt kell beszerezni
A fontos döntések előtt mindig a lehető legtöbb információt kell beszerezni
Vásárosnamény – Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ rendezvénye átfogó képet nyújt a megyében jelentkező hiányszakmákról, a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről. A következő állomás Vásárosnamény.

A helyes pályaválasztási döntés egyik fontos feltétele a különböző szakmákhoz kapcsolódó pályaismeret, a személyes élményszerzés egy-egy szakmáról.

Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás és TOPJOB.HU Állásbörze rendezvénysorozat keretében idén nem csak a megyeszékhelyen, hanem Nyírbátorban is megrendezte 33 kiállítóval kistérségi kiállítását november 20-kán.

Az egésznapos bemutatón több mint kétezer látogató kaphatott segítséget a képességüknek és személyiségüknek megfelelő pálya-, illetve szakma választásában, pályadöntésük meghozatalában. A kiállítás szervezőinek célja, hogy a rendezvénysorozat átfogó képet nyújtson a megyében jelentkező hiányszakmákról, a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről.

A munkaerő-piaci igények, elvárások, a különböző szakmák gyakorlásához kapcsolódó munkakörülmények, feltételek, valamint a keresett szakmákhoz kapcsolódó képzési lehetőségek bemutatásával nagyon fontos elősegíteni a megalapozott pályadöntést, a későbbi sikeres elhelyezkedés érdekében.

A rendezvénysorozat következő állomása Vásárosnamény, ahol november 27-én a Városi Sportcsarnokban rendezik meg a kiállítást.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés