A “pánik táska” gazdát keres

A “pánik táska” gazdát keres
Jelentős rendőri erőt vetettek be csütörtökön Miskolcon, amikor a belvárosi bank bejáratánál gazdátlan táskát találtak. Nem volt kizárható a terrorfenyegetettség sem. &nbspElhagyott táska az OTP-nél (II.) 2006.03.09.&nbspElhagyott táska az OTP-nél (III.) 2006.03.09.

Végül kinyitották a fekete diplomata táskát, ami üres volt.

Megkérdeztük a rendőröket: mibe került ez a vészhelyzet kezelés a Miskolci Rendőrkapitányságnak. Vincze Csaba alezredes a közrendvédelmi osztály vezetője arról tájékoztatott, hogy nap közben történ az esemény, ezért szolgálaton kívüli erőket nem kellett bevetni. A város területén dolgozó állományból vonták össze az útzárást végrehajtókat. Ha a havária-helyzet kezelésében résztvevők költséghányadát, a szolgálati járművek plusz kilométer kiadásait összeadnánk, mintegy százezer forintos ceh állna össze.

Az ügyben nem indult nyomozás, mert fenyegetés nem történt. Csupán “feledékenységről” lehet beszélni. A rendőrség azonban a veszélyeztetettségi helyzetben kénytelen volt minden óvintézkedést megtenni. Ha a feledékeny táskatulajdonos az írásból megtudta volna hol veszítette el táskáját, jelentkezhet érte. A rendőrkapitányságon egy ideig még őrzik, majd megsemmisítik a táskát.

PT

  • Elhagyott táskát találtak az OTP-nél  • hirdetés