Sport

2017.09.20. 08:35

Próba, szerencse, egy kis izgalom sosem árt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Ibrány és Nagyhalász hazai pályán törekszik bravúrra, a Nagyecsed idegenben hajt a továbbjutásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Ibrány és Nagyhalász hazai pályán törekszik bravúrra, a Nagyecsed idegenben hajt a továbbjutásra.

A példa adott. A Magyar Kupa előző kiírásában a Baktalórántháza magasabb osztályú csapatokat búcsúztatva (Gyula, Cigánd) egészen az Amatőr Kupa-döntőig menetelt. Momentán az Ibrány, Nagyecsed, Nagyhalász trió próbálkozik hasonló domborítással, mindazonáltal az országos főtábla első körében mindjárt valamennyi esetben bravúrra lesz szükség.

A szerdán (kezdés: 15 óra) hazai pályán fellépő halásziak az NB III. Közép csoport újoncát, a Fejér megyei első osztály legutóbbi bajnokát, az Iváncsát fogadják, amely felettébb jól muzsikál, az ötödik helyen állomásozik.

– Szombaton elmentem, megnézni az Iváncsa–Mórahalom meccset, mert nagyon kíváncsi voltam az ellenfélre – jelezte Ludánszki István, a megye egyben érdekelt Nagyhalász játékos-edzője, aki többszáz kilométert vezetett, hogy feltérképezze a riválist. – A hazaiak nyertek 3–2-re, nagyon szervezett, gyors, képzett csapat, amelyet nehezen lehet zavarni hozni. Persze, nem adjuk fel, ahogy a bajnoki meccseken már többször bizonyítottuk, példás hozzáállással izgalmassá tehetjük a meccset, de nagyon nehéz dolgunk lesz.

Ugyanakkor a megye kettőben szárnyaló Ibrány szintén saját katlanjában törekszik feladni a leckét az NB III. Keleti csoport hetedik pozíciójában posztoló Jászberénnyel szemben.

– Az utolsó három kupaiírásban mindannyiszor megyei másodosztályú csapatommal sikerült a főtáblára jutni: előbb a Szakollyal, tavaly a Rakamazzal, most pedig az Ibránnyal – árulta el a sorozat specialistájának tekinthető Madalina György, az ibrányiak szakvezetője. – Nem néztem utána, de ez valamilyen formában csúcsnak számít. A probléma csupán az, eddig nem sikerült az első fordulót túlélni. Ezúttal az NB-s bajnokságban már profinak tekinthető Berénnyel találkozunk, egy kupameccsen bármi előfordulhat, de reálisan nézve a tisztes helytállás lehet a célunk.

A trióból egyedül a Nagyecsed kényszerül idegenben megmutatni magát, mégpedig az „osztálytárs”, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei egyben szereplő Járokszállás otthonában. A házigazda szekere nagyon fut, momentán csak a Törökszentmiklós előzi meg a tabellán – jobb gólkülönbséggel. Ugyanakkor a szatmáriak korábban fényesen bizonyították, hogy képesek nagy alakításra, aminek eredményeként két éve például a Ferencvárost is „elhozták” Ecsedre.

– Balszerencsések vagyunk, mert utaznunk kell, ráadásul az ellenfél jó játékerőt képvisel, a formájáról sokat elárul, hogy ősszel csak egy a bajnoki meccset bukott el. Mindenesetre szeretnénk kiharcolni a továbbjutást, annál is inkább, mert szép emlékeink vannak a kupaküzdelmekről – fogalmazott Ádámszki Róbert, a nagyecsediek játékos-edzője.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!