A patika parkolója „nem nyugszik” Miskolcon

Parkoló
Parkoló
Miskolc – Az önkormányzati képviselő elfogadható magyarázatot adott. A patikus is, bár homlokegyenest ellenkezőt mondott. Parkolópatt a miskolci Fehér Holló előtt.  Parkolási témában készült korábbi írásaink 

Az önkormányzati képviselő elfogadható magyarázatot adott. A patikus is, bár mást mondott.
Megírtuk: vidéki olvasónk nem tudta, hogy fizetős lett a miskolci Fehér Holló Gyógyszertár előtti parkoló, ahol meg is büntették. Olvasónk (portállátogatónk) nem a büntetés jogosságát vitatja, hanem azt a döntést, amellyel fizetős lett a hely. És azt a tényt, hogy a közelben nincs parkolóóra.

„Átszoktatás” után

A beteg, vagy beteget szállító, beteghez haza siető ember benyargal a gyógyszertárba, kiváltja a patikaszert, és nem fog parkolóórát keresgélni. Egyetértettünk.
Cseh László, a terület önkormányzati képviselője a kérdésre, hogy miért kell fizetni az ügyeletes gyógyszertárként is működő patika előtti (rövid) parkolásért, a következőket mondta el: a miskolci közgyűlés 2006 végén hozott rendeletet erről. Ezután egy éven át tartott a türelmi idő, az autósok „átszoktatása”.
Soha nem érkezett hozzá panasz ezügyben – mondta a képviselő –, hozzátéve: a panaszos vidéki, ez lehet az oka, hogy nem figyelt fel a változásra. Cseh László azzal indokolta a döntést, hogy a helyeket sokszor olyanok foglalták el autóikkal, akik egyáltalán nem a gyógyszertárba mentek, hanem – kihasználva az ingyenességet – ügyes-bajos dolgaikat intézték a városban, és órákon, fél napokon át otthagyták autóikat. Elfoglalva azok elől a helyet, akiket illetett. Cseh László hozzátette: szerinte is kell oda, a gyógyszertárhoz egy parkolóóra, ebben tökéletesen igaza van olvasónknak. Mint mondta: ez ügyben kérni fogja a Régió Park vezetőjét, hogy intézkedjék.

A gyógyszerész szerint

Másként látja a parkolókérdést Tihor Attila gyógyszerész, a Fehér Holló tulajdonosa. Ő nem kívánt megszólalni a Borsod Online kamerája előtt, ellentétben Cseh Lászlóval, de kamerán kívül elmondta: 1992-t őszétől lehet ott parkolni, úgy, hogy nem parkolóra kapott engedélyt, hanem arra a célra, amire használták is a hozzájuk fordulók. (Ők, a gyógyszertári dolgozók sose parkoltak ott.)
Tihor Attila sérelmezi, hogy miközben másfél évtizeden át rendben folyt ott az ingyenparkolás – 20 percen át volt szabad, annak aki a gyógyszertárba tért be – , és a parkolót is ő alakította ki nem kevés pénzből, semmiféle értesítést nem kapott a változtatásról. Mint mondta: az engedélyt úgy kapta, hogy közérdekre való hivatkozással visszavonható. Hol itt a közérdek? – tette fel a kérdést a gyógyszerész, aki azt szeretné, hogy sikerüljön megegyeznie a Régió Parkkal. A gyógyszertárba betérők érdekében.

Szabados Gábor

Kapcsolódó anyagok:

 
hirdetés