A pátrohai férfi pénzes batyut lopott, de nem találta benne a pénzt, visszadobta, de mégis benne volt a pénz, és ettől még cifrább az ügy…

A pátrohai férfi pénzes batyut lopott, de nem találta benne a pénzt, visszadobta, de mégis benne volt a pénz, és ettől még cifrább az ügy…
© Illusztráció: getty images
Kisvárda, Pátroha -Amikor ugyanis megtudta, hogy a visszadobott batyuban mégis ott volt a pénz, csak ő nem találta, tüzet gyújtott…

Kisvárdai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki 2017. augusztus 20-án este Pátrohán a kerítésen átmászott szomszédja udvarára, majd a nyitott házból eltulajdonított egy lepedőhuzatból összevarrt batyut, az abban lévő 400.000,- Ft készpénzzel.

A férfi ezután szintén a kerítésen keresztül hazament, azonban a batyuban nem találta meg az idős asszony megtakarított pénzét, ezért azt visszadobta a nő udvarára.

Nem sokkal később meghallotta, hogy a nő megtalálta a zsákot, és megtudta, azt is, hogy a lepedőhuzatban benne volt a megtakarítás, ezért elhatározta, hogy másnap visszamegy és megszerzi azt.

Reggel a férfi azért, hogy a szomszédjai figyelmét elterelje, meggyújtotta a hátsó szín száraz napraforgó szárakból készült oldalát és fa oszlopait, majd kihasználva azt, hogy az idős nő és testvére oltják a tüzet, ismételten bement a házba, és az ágyról újra eltulajdonította a készpénzt tartalmazó batyut.

A vádlott ekkor már tüzetesen átnézte a zsákot, és egy rongydarabba betekerve megtalálta a készpénzt. Abból kivett 340.000,- Ft-ot, a huzatot pedig 60.000,- Ft készpénzzel visszadobta szomszédja udvarára. A nyomozó hatóság a vádlott szobájában, a ágyneműtartó mögé elrejtett készpénzt megtalálta, és a sértettnek visszaadta, ezzel kára megtérült.

Az ügyész a korábban is lopásért büntetett férfit 30 napon belül bíróság elé állította, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta, azonban a bíróság 312 óra közérdekű munka büntetést szabott ki I. fokon. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

– dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –
hirdetés