A Pécsi Egyházmegye cáfolja a felmentés és a szentszéki vizsgálat hírét

Nem folytat és nem is folytatott vizsgálatot a Szentszék a Pécsi Egyházmegye vezetése ellen, így nem lehetett felmentés a vizsgálat vége – közölte a Független Hírügynökséghez eljuttatott nyilatkozatában a Pécsi Egyházmegyei Hatóság.

A nyilatkozat szerint a Pécsi Egyházmegye gazdasági tanácsának megbízatása lejárt, erre figyelemmel vált szükségessé annak megújítása. A korábbi gazdasági vezető, aki 20 éven keresztül töltötte be hivatalát, kérelmezte a püspöknél, hogy a megromlott egészségi állapota miatt őt mentse fel a betöltött tisztsége további ellátása alól, amely kérelmet a püspök elfogadta.

A püspök a vagyonkezelőt 2010. szeptember 30. napjával felmentette és a Pécsi Egyházmegye nevében megköszönte, hogy vagyonkezelőként 20 éven keresztül lelkiismeretesen, és szakszerűen szolgálta az egyházmegye érdekeit – áll a közleményben.

A gazdasági tanács mandátumának lejártával nem csak a vagyonkezelő, hanem az irodaigazgató személyében is változást történt, Mayer Mihály az informatikában jártas munkatársát nevezte ki az egyházmegye feladatainak napi ellátására – olvasható a püspökség nyilatkozatában.

– Független Hírügnökség –
hirdetés