„A piszkálósok a legzavaróbbak” – interjú egy szoborral

„A piszkálósok a legzavaróbbak” – interjú egy szoborral
Évről-évre a Vidor Fesztivál látványosságai a pompás ruhákban díszelgő élő szobrok, akiket egyaránt megcsodálnak kicsik és nagyok. Vannak azonban olyan járókelők is, akik jó lehetőséget látnak a szobrokban és mindent elkövetnek, hogy megkeserítsék szobor-létüket.

A Korányi Frigyes Gimnázium fiatal tanulóját, Bence Beátát kaptuk kameravégre, akivel kedd délután találkozhattunk a főtéren élőszobor formában. Beától érdeklődtünk, hogy mennyire nehéz a szobor lét, illetve hogyan lehet kibírni a járókelők cukkolását. A lánytól megtudtuk, hogy a fesztivál keretében egy órát kell mozdulatlanul tölteniük, majd forgó rendszerben váltják egymást. – Sok akarat kell ehhez és élvezni is muszáj, de én szeretem ezt csinálni – mondta el Bence Beáta.

A lánytól azt is megtudtuk, hogy egy-egy ilyen szobor-lét közben szinte transzba kerül az ember, s igyekszik kizárni a külvilágot maga körül. Van, aki verset mond magában, de olyan is, aki csak mereng a távolba. Egy dolog azonban biztos, ahogy Beáta is fogalmazott – Muszáj állni és ennyi!

A videóért kattintson a képre!

A legnehezebb az egy órás szobor-lét közben a rosszindulatú járókelők cukkolása. Ahogy a fiatal lány is elmondta annak nagyon örülnek, amikor fotózkodnak velük az emberek, de az sem olyan zavaró, ha megpróbálják őket megnevettetni. – Vannak, akik megcsodálnak, de a piszkálósok a legzavaróbbak. Azok, akik tapogatnak és rosszindulatúan közelítenek – zárta Beáta.

– M. I. –
hirdetés