A plusz 10 ülőhely nem oldja meg 48 kisfástanyai diák gondját

A plusz 10 ülőhely nem oldja meg 48 kisfástanyai diák gondját
© Forrás: tenyek.hu
Kisfástanya – A kisfástanyai szülők jelezték: tanévkezdés óta rendőrök kísérik reggel a buszon a sokszor síró kicsiket, akik az átgondolatlan menetrend miatt csak délután fél hatkor tudnak hazaindulni. „Mindenki másra hárítja a problémát, amit sürgősen meg kell oldani!”


Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere elmondta: tavaly és tavalyelőtt az iskola fenntartója, a Nyíregyházi Tankerületi Központ árajánlatot kért a cégektől, önkormányzatoktól a külterületen élő gyermekek utaztatására. – Eddig Tiszalök is pályázott, mert volt erre buszunk, de az idén nem tudtuk vállalni a szállítást, mert a járművet javítják. A tankerületet erről már júliusban értesítettük, akik felvették a kapcsolatot a Volánnal. Ez egy új helyzet, amin az iskolaigazgató, a megoldásért felelős tankerület és mi is dolgozunk. A szülők észrevétele jogos, még egy kis türelmet kérünk.

Gaszperné Román Margit, a tankerületi központ igazgatója megerősítette: a tiszalöki képviselő-testület július 17-én értesítette a Nyíregyházi Tankerületi Központot arról, hogy az önkormányzat szeptembertől nem vállalja a kisfástanyai és újtelepi gyerekek iskolai utaztatását. Az érintett két település Tiszalök közigazgatási határán belül van, így a Nyíregyházi Tankerületi Központ számára nem kötelező feladat az ott élő tanulók szállítása.

– A gyermekek biztonságos utaztatása érdekében azonnal felvettük a kapcsolatot az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel (ÉMKK), melynek eredményeként a buszjáratok megszervezése a tanévkezdésre megoldódott. A tankerületi központ gondoskodott bérlettámogatásról is az érintett tanulók számára. Tekintettel a megnövekedett utaslétszámra, az ÉMKK szerdától megfelelő kapacitású járművet biztosított a gyermekek utaztatásához.

Csütörtökön újra felvették a kapcsolatot lapunkkal a szülők, akik szerint nagyobb a busz, ami reggel a gyermekekért érkezett, ám a plusz 10 ülőhely nem oldja meg 48 diák gondját, akik nagy része állva utazik. Hozzátették: többen rosszul lettek a buszon a zsúfoltság miatt.

KM-CsA


Tiszalök - Órákkal korábban kelnek és a zsúfolt buszra sírva szállnak fel az egyik Tiszalökhöz közeli település elsős diákjai. Az iskola külön busza, ami eddig az iskolába vitte őket egy baleset miatt tönkrement. A családok a hétfői iskolakezdéskor tudták meg, hogy a gyerekeik a menetrend szerinti j...

Címkék: , , ,hirdetés