szon-sportoldal

2011.01.02. 20:45

Visszapillantás megyénk 2010-es sportéletére

<p>Jól hajráztak csapataink a különböző bajnokságokban.</p>

Záró részünkben pillantsunk vissza a kö-zelmúlt történéseire, kezdjük a labdajátékoknál. A Brekk János vezényelte Nyíregyháza Spartacus parádés őszt produkált az NB II. Keleti-csoportjában, hiszen listavezetőként, hat pont előnnyel várhatja a tavaszi folytatást. Döcögősen indult, fájó a hajdúböszörményi, a Vecsés elleni itthoni döntetlen és a diósgyőri vereség. Az utolsó hét fordulóban viszont beindult a gépezet, 21 pont, 27 szerzett gól, miközben a nyíregyháziak hálója érintetlen maradt. Az együttes egyik nagy erénye, hogy a játékosok igazi csapattá kovácsolódtak, ami záloga lehet a későbbi sikereknek is.

Centerek nélkül...

A Marso-Vagép-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdázói is remekül hajráztak, hiszen az utolsó három fordulóban két szenzációszámba menő győzelmet arattak Kecskeméten, majd pár napja itthon az addig listavezető Körmendiek ellen. Pedig Sitku és Lekli még mindig sérült, míg Czigler is csak ezen a két meccsen játszott hosszú ideig. Centerek nélkül dicséretes az utóbbi időszakbeli teljesítmény.

A női extraligában két nyíregyházi együttes is szerepel. Az NRK Nyíregyháza a túlélésért küzd, Kőhalmi Richárd együttesét sokminden sújtotta, leginkább az anyagi források hiánya. Meleg volt a helyzet, aztán az alapszakasz zárásaként Gödöllőn aratott győzelem változtatott a képen, hiszen Katonáék a középszakaszt a második helyről kezdhetik, amit pár héttel ezelőtt kevesen gondoltak volna. A nyíregyházi Főiskola SE újonca megmérettetett az élvonalban és egyelőre könnyűnek találtatott. A sérülések, hiányzások nem kerülték el Kolozsi János együttesét, így Siposék az alapszakaszban mind a tizennégy meccsükön alul maradtak, igaz volt pár igen biztató játszmájuk. A folytatásban a bennmaradást szeretnék kiharcolni, ami nem lesz könnyű. A Sol- light-Nyíregyházi FRK NB I-es férfi csapata talán egy kicsit a várakozáson alul teljesített, Bugyi József együttese az ötödik helyen zárta az alapszakaszt.

A Nyíregyházi KSK NB I. B-s férfi együttesét immáron Váczi Sándor irányítja. A megfiatalított, az előző szezonhoz képest alaposan meggyengült csapatnál igaz: se pénz, se posztó! Ez meg is látszik a bajnoki szereplésen, hiszen mindössze két ponttal sereghajtó. A Nyíregyházi TK férfi tekései az őszt a negyedik helyen zárták az NB I. Keleti-csoportjában, azonos pontszámmal az előttük tanyázó Bélapátfalvával.

Ketten is prímások voltak

Más! Két Príma-Díjasunk is volt az elmúlt esztendőben. Fucsovics Márton, az országos Junior Príma-Díjat kapta megérdemelten, a wimbledoni junior bajnokot meghívták novemberben a Papp László Sportarénában rendezett tenissztárok gálájára, ahol a sportág olyan egyéniségeivel szerepelhetett együtt, mint Lendl, Wilander, Taróczy, Temesvári.

A másik díjazott Bakosi Béla, az NYVSC atlétáinak edzője. A kétszeres fedettpályás Európa-bajnok távolugró a megyei Príma-Díj egyikének méltó tulajdonosa.

Ugyanezt gondolhatja a Hibján József, Szurovcsák István duó (E 85 Motorsport Kft.), hiszen Fordjukkal az országos pontvadászatban az N-géposztály bajnoki címét szerezték meg.

A teljesség igénye nélkül készült sorozat immáron lezárult, reméljük a 2011-es esztendőről még sikeresebb visszapillantást készíthetünk.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!