Sport

2014.12.19. 13:31

Nagyot hajráztak a fináléban

Nyíregyháza - Sportlövőink a serdülő országos bajnokságon, a Hungarian Openen és a diákolimpián is letették névjegyüket.

Nyíregyháza - Sportlövőink a serdülő országos bajnokságon, a Hungarian Openen és a diákolimpián is letették névjegyüket.Vékony Orsolya bajnoki címet szerzett a serdülő lányok között. A Nyíregyházi PLE versenyzője a budapesti viadalon, légpisztolyban végzett az élen, ugyanebben a versenyszámban Pataki Klaudia pedig bronzérmes lett, ők ketten Jenei Eszterrel kiegészülve a csapatverseny második helyét is megszerezték.

A fiúknál harmadik lett a nyíregyháziak légpisztolyos csapata, a Vareha Attila, Kiss Attila, Oláh János trióból egyéniben Vareha Attila szerepelt a legjobban, ő az ötödik helyen végzett. A bajnokságon az NYPLE versenyzői 22 olimpiai pontot szereztek, a légpisztolyos lányok a megszerezhető tizenhatból tizenkettőt.

A Hungarian Open Grand Prix-viadalt ezúttal Szekszárdon rendezték meg, és itt is szereztek érmet a nyíregyháziak. Méghozzá Babicz Flóra jóvoltából, aki a junior lányok légpisztoly versenyszámában a nyolcadik helyen jutott a döntőbe, de a fináléban egyenletes teljesítménnyel felküzdötte magát a dobogóra, amihez 365 köregység szükségeltetett. Eredményével beválogatták a Héraklész Csillagprogramba. A felnőtteknél nővére, Babicz Sára részben is nyolcadikként kerül a fináléba, majd fokozatosan lépett előre, olyannyira, hogy két sorozattal a vége előtt az élre állt. Az utolsó két lövés rosszabbul sikerült, így 373 köregységgel a negyedik helyen zárt.

Az Ácson rendezett országos diákolimpiai döntőben, az általános iskolásoknál ezüst­érmet szerzett Vareha Attila (légpuska 20 lövés), bronzot Vékony Orsolya (légpisztoly, 20 lövés) valamint a lány légpisztolyos csapat Vékony Orsolya, Pataki Kaldudia, Jenei Eszter összeállításban. A légpuskás fiúcsapat (Vareha Attila, Kiss Attila, Oláh János) az ötödik lett, míg a középiskolások légpisztolyos megyei csapata (Agárdy Vilmos, Kende Richárd, Cheng Jee Roland) a negyedik helyen zárt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!