Helyi közélet

2016.12.17. 09:09

Dobrainé és a vezetőszár

Lagúnás part, mocsaras síkság, őserdőkkel borított dombvidék, cukornád, banán, mahagóni. Északon Mexikó határolja, nyugaton és délen Guatemala öleli a Karib-tengeri trópusi országot. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Lagúnás part, mocsaras síkság, őserdőkkel borított dombvidék, cukornád, banán, mahagóni. Északon Mexikó határolja, nyugaton és délen Guatemala öleli a Karib-tengeri trópusi országot. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Nem evidens, hogy a szóvégi betűt nem kell ejteni, így sokan csak most ízlelgetik Belize nevét. Onnan hozták haza „Bróker Marcsit”. Becses neve Dobrai Sándorné, az idézőjeles bélyeget azóta ragasztották rá, amióta mintegy 20 milliárd forinttal megkárosítva cégeket, embereket, egyszerűen felszívódott. Családja sem tudta, hová tűnt, vagy legalábbis ezt kommunikálták. Közben sorsok mentek tönkre, életek siklottak ki, a karcagi asszonyról pedig a legelképesztőbb legendák keringtek.

A Kun-Mediátor Kft. nagy értékben elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt keresett vezetőjét múlt csütörtökön fogták el a helyi hatóságok, miután nemzetközi szervezetek keresték hosszú hónapok óta. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden hozták Magyarországra vezetőszáron, ahol bűnügyi őrizetbe vették, azóta túl vannak a kihallgatáson is, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának indítványozását. Tavaly áprilisban kezdődött el a nyomozás, ugyanis egyre többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz, amit az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el a karcagi fiókban. Hírlik, hogy hirtelen eltűnése előtt volt annyi lélekjelenléte, hogy a hosszú listát tartalmazó papírost az asztalán felejtette, és emiatt sokan feszenghetnek. Asztal fölé kerültek az adataik, amiket tálcán kínáltak fel a nyomozóhatóságoknak. Dobrai Sándorné kézre kerítése önmagában még nem megoldás, hisz ettől nem lesz kártalanítás. És még attól sem, hogy ha bebizonyosodik a bűne, akkor elnyeri méltó büntetését. Jelenleg gyanús, hogy ha „Bróker Marcsi” köp, sokan érezhetik magukat vezetőszárhelyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában