A rakamazi diákok nyerték az ötpróbát

Az elméleti feladatok megoldása közben
Az elméleti feladatok megoldása közben - © Fotó: Biri Imre
Tiszabezdéd – Azok győztek, akik folyamatosan egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak.

Harmadik alkalommal is megnyerte a Horgász Ötpróba horgászverseny megyei döntőjét a Rakamazi Erzsébet Királyné Általános Iskola csapata szeptember 22-én.

Kiélezett küzdelem

A Tiszabezdéden megrendezett versenyen a hagyományos öt versenyszám szerepel: tesztlap kitöltése, célba dobás, szerelés, evezés, halfogás. Az égiek is támogatták a rendezvényt, hiszen a verseny kezdetére elállt az eső, és később a nap is kisütött. Óriási, kiélezett küzdelemben néhány pont döntött a helyezésekről. Jellemző a versenyre, hogy minden résztvevő csapat jó volt valamilyen versenyszámban, de a képzeletbeli dobogóra csak azok állhattak fel, akik folyamatosan egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak.

A tesztlap kitöltésében Nyírtelek és Mándok csapata győzött, a célba dobásban Kocsord csapata volt a legjobb, de ez még kevés volt a dobogóhoz.
Az ötpróba verseny végeredménye: 1. Rakamazi Erzsébet Királyné Általános Iskola (120 pont), 2. Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola (118 pont), 3. Tiszabezdédi Lónyai Általános Iskola (117 pont). A legtöbb halat fogó kategóriában csak egy rövid „horgászpárbajban” dőlt el a vetélkedés.
Dankó Bence és Veress Gergő párharcát végül is a Kocsordi Jókai Mór Általános iskola tanulója, Gergő nyerte meg a 10. másodpercben fogott kárászával és a versenyben fogott 47 darab halával.

A versenyen jelesre vizsgázott házigazdaként a Bezdéd Horgász Egyesület és a versenyt támogató Huncutcsali etetőanyag. A díjakat Daku Attila, Tiszabezdéd polgármestere adta át, majd egy ízletes ebéd elfogyasztásával fejeződött be a rendezvény – tájékoztatta lapunkat a megyei versenyről Biri Imre, a Horgász-suli programvezetője.

KM

Címkék: , ,hirdetés