A ralikrosszozók szezonzáró viadala

Ugyan a világbajnoki mezőny tagjai nem jönnek, azért izgalmas körözésekben bizonyára nem lesz hiány
Ugyan a világbajnoki mezőny tagjai nem jönnek, azért izgalmas körözésekben bizonyára nem lesz hiány - © Fotó: AFP
Máriapócs – Bajnoki címek, dobogós helyezések is a RabócsiRingen fognak eldőlni a jövő vasárnap.


A jövő hét végén ismét lóerőktől lesz hangos a máriapócsi RabócsiRing. Legutóbb a driftesek füstölték a gumit, most egy másik szakág, a ralikrossz képviselői emelik majd meg a nézők adrenalinszintjét.

A profibajnokság és az országos amatőr sorozat zárásának ad helyet majd a technikai sportágak hazai fellegvára, ahol elkészült a több mint ezerfős lelátó és a vezetéstechnikai pályához kapcsolódó oktató épület is, amely a ralikrossz versenyek ideje alatt a csapatvezetők részére fenntartott spotter toronyként fog üzemelni. Ami a versenyt illeti, a máriapócsi futam országos bajnoki címekről is fog dönteni. Az úgynevezett király kategóriában, azaz a Supercarsban nem, hiszen Kárai Tamás (Audi) magabiztos teljesítménnyel már bajnokként küzdhet meg a többiekkel.

A második helyért küzdenek

A túrkevei pilóta két év után ismét a kategória trónjára ülhetett, onnan nézheti majd, hogy miként csatáznak a többiek az érmes helyezésekért.

Az ezüstért nagy küzdelem várható Mózer Attila (Audi A1) és Vass Zoltán (Skoda Fabia MK2), illetve a jelenleg az összesítésben negyedik kilencszeres bajnok Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO X) között. Rajthoz áll az a Spitzmüller Spici (Skoda Fabia MK2), aki több futamot is kihagyni kényszerült. Kotán Péter (Ford) most sem hiányozhat az évadzáróról, az örökös bajnok idén is bebizonyította, hogy bármikor képes meglepetésre.

A Super Touring Cars (STC) +2000-ben, a BMW-sek közül Bészi vezeti a bajnokságot, ám riválisokban nincs hiány, hiszen Csendes Zsolt, Vámosi Tibor, Papp Gábor és Koncseg Zoltán is szeretné megszerezni a skalpját.

Az STC-2000-ben az évadzáróra a cseh bajnok Roman Castoral (Opel) és Csir­maz Brúnó (Honda Civic ) azonos pontszámmal érkezik majd Máriapócsra.

Nyitott kérdések

Mivel Castoral egy futamot kihagyni kényszerült, így ő az esélyesebb, de Brúnó mindent meg fog tenni, hogy elhódítsa a hőn áhított bajnoki címet.

Az STC-1600-ban a bajnoki cím sorsa még teljesen nyitott Varga Matyi (Ford Fiesta), Pallag-Bozsák Csaba (Ford Puma), KisTuki (Opel Astra) és Bernáth-Lukács Sándor (Peugeot 206) között.

A Magyar Kupa – 1600 koronája minden bizonnyal két fiatal tehetség, Laczkó Lehel (Opel Astra) és Hangodi Ben­degúz (Honda Civic) között fog eldőlni a hétvégi viadalon.

A Swift Kupa döntője Kailbach Gergely és „Kisharsányi” aranycsatájáról, valamint Sárközi Róbert és Fuksz Bence bronzmeccséről fog szólni.

Az amatőrök

A Mazda MX5 Kupában Ficza Ferenc és Benyó Máté azonos pontszámmal érkeznek a zárókörre, a párviadaluk győztese lesz a bajnok. Az Astra Kupában Makai György már tét nélkül körözhet, a második helyért Harkányi Máté és Panyik Dániel küzdhet. Junior Kupában Szabó Bulcsú a bajnokesélyes, de Herczig Patriknak még van esélye.

A bajnoki zárófutam menetrendje

Az amatőröknél szintén izgalmas futamokra van kilátás.

Október 6. szombat

9–9:25: 1. edzés amatőr

9:25–10:35: 1. edzés RNOB

10:50–11:15: 2. edzés amatőr

11:15–12:25: 3. edzés RNOB

12:40–13:30: 1.kvalifikációs futam amatőr

13:30–15:50: 1. kvalifikációs futam RNOB

15:50–17:30: 2. kvalifikáció RNOB (JK, SD, AD, MX5, MK)

17:30–18:20: 2. Kvalifikációs futam amatőr

Október 7. vasárnap

8:30–9: 2. kvalifikációs futam RNOB (STC, S1600, SC)

9:15–10:05: 3. kvalifikációs futam amatőr

10:05–12:25:3. kvalifikációs futam RNOB

13:–14:20: elődöntő futam RNOB

14:20–14:45: elődöntő futam amatőr

15:–16:10: döntő RNOB

16:10–16:30: döntő amatőr

RNOB: a profi bajnokság

KM
hirdetés