A ravaszdi talján ötöse

Balogh Norbert
Balogh Norbert - © Fotó: HBN-archív
Azt tudjuk, hogy a kétszer kettő néha öt, ám most már azt is kiderült, hogy az öt az kettő egész kettő is lehet. Miként? Egy bizonyos Maurizio Zamparini nemrégiben világgá kürtölte, hogy a Palermo első ligás focicsapata 5 millió euróért megvette Balogh Norbertet, a Loki saját nevelésű húszéves játékosát. Meg is magyarázta, hogy neki mint a Palermo elnökének megér ennyit a csapat új Cavanija. Mán László jegyzete.

Igen ám, de jött a bökkenő, mert a debreceni klub honlapján is megjelent a mindkét csapat számára örömteli hír, ám a Loki 2,2 millió eurót jelölt meg vételárként, az összeget egyébként már el is utalták a hajdúsági klub számlájára. No, persze egy szicíliai aligha olyan rest, hogy azonnal ne mentse a menthetőt. Signor Zamparini rögvest válaszolt: az ötmillió azért öt, mert az általa említett összeg magában foglalja a játékos négy és fél éves fizetését is, amely 2,8 millió euró. A 2,2 és a 2,8 pedig valóban öt.

Persze megmosolyognivaló ez az okfejtés, ám mentségül legyen mondva, nem károsodott senki. Egyébként pedig a mai fociban már semmi sem meglepő, főleg ha pénzről, milliókról van szó.

Mán László
hirdetés