A receptet nem tudja…

Keith Emerson
Keith Emerson
A rock örök és elpusztíthatatlan. Ez olyan biztos, mint hogy decemberben jön a Mikulás. Miként az is, hogy bármennyire fáj, a műfaj sztárjai sem halhatatlanok. Az elmúlt egy-két röpke hónapban jó néhány bálvány szállt sírba. Koncz Tibor jegyzete.

Legutóbb Keith Emerson. Ő speciel hetvenegy évesen lett öngyilkos. Állítólag olyan betegségben szenvedett, ami megakadályozta, hogy színpadra álljon. Bár kétlem, hogy a mai tinik a legendás Emerson, Lake & Palmer muzsikájával kelnek és fekszenek (igaz, ami igaz, progresszív muzsikájukat nehéz is lenne fütyörészni, nem is arra szánták…), a mai ötveneseknek azért elszorult a szívük a hír hallatán. Akármennyire szomorú, előbb-utóbb mások is követik. A klasszikus zenekarok frontemberei javában benne járnak a korban.

Már az is maga a csoda, hogy a Rolling Stones hetvenkettedik életévét taposó gitárosa, Keith Richards még mindig húzza. Pedig a fizimiskája alapján azt hihetnénk, már holnap feldobja a bakancsot. Hogy mi a titka? Olyan löttyöt iszik, ami úgy néz ki, mint valami nukleáris hulladék. Ezt az ivócimborája, Johnny Depp amerikai színész mondta. Az itóka receptjét viszont ő sem tudja…

– Koncz Tibor
hirdetés