A reformáció bástyái Nyíregyházán

Akt.:
A reformáció bástyái Nyíregyházán
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A középkori templomok útját immár a Zrínyi-iskolában is bejárhatják virtuálisan.

– Sokszor elfeledkezünk arról, hogy milyen értékek között élünk. A csodák szinte elsuhannak mellettünk. Ez a történelmi kirándulás arra is jó, hogy megismerjük szűkebb hazánk csodálatos kincseit – fogalmazott Huszárné Kádár Ibolya, a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium igazgatója kedden, a középkori templomok útját feltérképező vándorkiállítás megnyitóján, ahol sok középiskolás volt fültanúja Baracsi Endre szavainak is:

– Magam beregi vagyok, ezért is tartom fontosnak azt, hogy ezzel a hasznos tárlattal közelebb kerülhetnek az érdeklődő diákok, tanárok a szentséghez. Örömmel látom, hogy a megyei értéktár-vetélkedő több résztvevője is jelen van, tehát fogékonyak, kíváncsiak, ami biztató a jövőre nézve – jegyezte meg a megyei közgyűlés alelnöke.

Hihetetlenül izgalmas terület

– Az országban sokaknak megyénkről a sötétség jut az eszébe. A kiállítással azt üzenjük, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg világít – fogalmazott dr. Gaál Sándor esperes.

Deák Attila, a SZSZBMFÜ ügyvezetője elmondta, hogy 2009 óta foglalkozik a középkori templomok útjával: – Ez egy hihetetlenül izgalmas terület. Bővelkedünk az értékekben, amit a középiskolásoknak is látniuk kell.

Ladányi Tóth Lajos

.
hirdetés