A reménység és a bizonyosság üzenete

Tojásfát állítottak Kállósemjénben
Tojásfát állítottak Kállósemjénben - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A reformátusok a feltámadás ünnepére böjti időszakkal készülnek, ennek testi gyakorlásán túlmenően különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy az egész életvitelünk Istennel való szoros közelségben legyen, hiszen a testi dolgokról való lemondásnak is ez az értelme.

– Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a böjti időben különös körültekintéssel figyelünk nem csak a táplálkozásunkra, hanem a szavainkra, felebarátaink irányába mutatott reakcióinkra.

– Mert sokszor a szavak megfontolt visszafogottsága nagyobb áldást adhat, mint az ételektől való szigorú tartózkodás. Jó megvizsgálni sok más mellett a beszédünket, hogy féligazságok és hazugságok terjesztői ne legyünk, mert ez méltatlan készülődés lenne a nagy ünnepre – fogalmazta meg gondolatait dr. Gál Sándor református esperes.

Értünk hozott áldozatot

– Húsvét üzenete a reménység és a bizonyosság üzenete. Jézus feltámadása ugyanis nem következmények nélküli. Hitvallásunk szerint a Biblia alapján azt valljuk, hogy mivel Jézus nem maradt a halálban, hanem a próféciák szerint az Atya feltámasztotta Őt a halálból, azt jelenti, hogy elfogadta az értünk bemutatott egyszeri, tökéletes áldozatot. Bűnbocsánatunk van Jézus érdeméért. Jézus feltámadásának következménye pedig az a bizonyosság, hogy mi is feltámadunk.

KM
hirdetés