Kelet-retro

2019.12.10. 08:00

Tíz fatolvaj baltával támadt Szabolcsveresmarton

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 70 és 20 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1949. december 10., szombat

Vízvezetéket kap Nyíregyháza

Az ötéves terv törvényjavaslata adta tudtul Nyíregyháza dolgozóinak: „Az ötéves terv megvalósításának eredményeként ipart, gyárakat, üzemeket kell kapniok az elmaradott, mezőgazdasági jellegű vidékeknek. Iparosodó várossá kell fejleszteni (itt egy hosszú felsorolás következik) Nyíregyházát. Az 1950-54-es tervidőszak alatt nagyarányú középítkezéseket kell végrehajtani. Fejleszteni kell a városok és falvak közműveit, vízvezetéket kell építeni (újabb felsorolás) Nyíregyházán.

1999. december 10., péntek

Tíz fatolvaj baltával támadt Szabolcsveresmarton

Egy 38 és egy 68 éves szabolcsveresmarti férfi eddig ismeretlen 8 társukkal szerda délután már alaposan megritkították a falu határában lévő erdőt, amikor a két tulajdonos a helyszínre érkezett és felszólították a tolvajokat, hogy a kivágott fát pakolják le a tehergépkocsijukról. A közel tucatnyi „favágó” ezt nem vette jó néven és a náluk lévő szekercével a sértettekre támadtak, majd a fával együtt elmenekültek. A két főkolompost az ügyben nyomozást folytató Kisvárdai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában