A rendőr szolgálaton kívül is rendőr

Ófehértó – A Nyírbátori Rendőrkapitányság Máriapócsi Rendőrőrsének szolgálaton kívül lévő parancsnoka és Ófehértó szintén szabadidejét töltő körzeti megbízottja, április 2-án este lettek figyelmesek egy kivilágítatlan kerékpárosra Ófehértó belterületén.

A kerékpárost szemügyre véve észlelték, hogy az az általuk szinte napra illetve napszakra is pontosan két hónapja kerékpárlopáson tetten ért baktalórántházai férfi. A két rendőr ezt követően már nem tévesztette szem elől a gyanúsnak ítélt személyt. Míg egyikőjük figyelte merre halad, addig a másik telefonon érdeklődött a környék rendőri szerveinél, hogy nem érkezett-e bejelentés kerékpárlopásról.

A rendőrök megérzése nem csalt. A Baktalórántházai rendőrőrs munkatársai közölték, hogy éppen akkor kaptak bejelentést arról, hogy egy baktalórántházai kocsma elől eltulajdonítottak egy kerékpárt. A baktai rendőrök által megadott ismertetőjegyek éppen ráillettek az Ófehértón közlekedő férfi által hajtott kerékpárra. A két szolgálaton kívüli rendőr azonnal az egyébként már többször büntetett előéletű férfi után eredt, elfogták, így hamar megkerült az ellopott kerékpár.

A Baktalóránházai Rendőrőrs lopás miatt indított vele szemben büntetőeljárást valamint ittas vezetés szabálysértése miatt is felelősségre vonják.
hirdetés