Helyi közélet

2011.05.18. 18:27

SZJA: Vallani kell a jövedelmekről

<p>Pénteken éjfélig lehet benyújtani a 2010-es évről szóló személyi jövedelemadó bevallásokat.</p>

Nem kell adóbevallást benyújtania azonban annak a magánszemélynek, akinek az adóját a munkáltatója állapítja meg, illetve annak sem, aki 2010. évben nem szerzett adóköteles bevételt.

Ugyancsak május 20-ig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos személyi jövedelemadót és ekkor lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról is. Azok, akik már beadták a bevallásukat, de az 1+1 százalékról nem nyilatkoztak, péntekig ezt pótlólag megtehetik. Aki azonban péntekig nem fizeti meg a személyi jövedelemadóját, vagy arra nem kap legfeljebb 12 havi részletfizetést, akkor a rendelkezés érvénytelennek minősül.

A személyi jövedelemadó bevallás benyújtásához Nyíregyházán Nagyposta 20 óriág lesz nyitva, míg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatai is rendkívüli nyitva tartással este 18 óráig fogadják az ügyfeleket pénteken - közölte a NAV.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában