A rendőrök mintegy 500 járművezetőt ellenőriztek Nyíregyházán

A rendőrök mintegy 500 járművezetőt ellenőriztek Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Finn módszerrel ellenőriztek Nyíregyházán, mintegy 500 sofőrt megszondáztattak, és közülük csak hárman bizonyultak ittasnak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai ún. finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Nyíregyházán, 2018. július 30-án. A rendőrök mintegy 500 járművezetőt ellenőriztek, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően az egyik járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg a másik kettővel szemben –vezetői engedélyük helyszíni elvétele mellett- ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indítottak.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés