A rendőrség is besegített Ondon

A rendőrség is besegített Ondon
A Szerencs-patak áradása több települést veszélyeztetett az ünnepek alatt.

Vasárnap délelőtt Abaújkér több lakóházát ölelte körül a medréből kilépett patak vize, elöntötte az Aranyos irányába haladó közlekedési utat, amelyet el kellett zárni a forgalom elől. Palkó József polgármester elmondta, a közúti felügyelőség felé már számos alkalommal jelezték, hogy a közúti híd alacsony, nem képes átereszteni a vizet, a problémák egy része ebből adódott.

Délutánra normalizálódott a helyzet, több mint százan dolgoztak a homokzsákokkal. Abaújszántónak egy részét viszont délután öntötte el a patak, lakóházak udvaráról zuhogott a Hidasnémeti felé vezető útra a víz, ezt is le kellett zárni. Soltész Zoltán polgármester arról tájékoztatta lapunkat, késő este sikerült megfogni az áradatot, a nehezén túl vannak, bár a tartós esőzés okozhat meglepetést.

Hangosbemondón toboroztak

Ondon vasárnap este megakadályozták a víz település irányába történő szivárgását, viszont hétfő reggel úgy megemelkedett a Szerencs patak vízszintje, hogy a kihelyezett homokzsákok fölött hat helyen csobbant át a víz. Hétfőn délelőtt hangos bemondón keresztül szólították fel a tizennyolcadik évüket betöltött férfiakat, önkéntes alapon menjenek a gátra.

Rónavölgyi Endréné polgármester mint a helyi védelmi bizottság elnöke koordinálta a munkálatokat, amelyből jócskán kivették részüket a szerencsi rendőrség munkatársai. A nehezen megközelíthető helyekre terepjárón szállították a homokzsákokat, az elhárítási munkákban a város tűzoltói is részt vettek. Hétfőn úgy tűnt, az időjárás nem kedvez a gátakon dolgozóknak.

– Serfőző László –
hirdetés