Sport

2013.06.07. 16:30

A cipő óriási, a táv teljesíthető

Nyíregyháza - A 2. Waldläufer-futás szervezői különleges látványossággal is szolgálnak.

Nyíregyháza - A 2. Waldläufer-futás szervezői különleges látványossággal is szolgálnak.Vérbeli családi programnak ígérkezik június 15-én, Nyíregyházán, a 2. Waldläufer-futás.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a szervező munka oroszlánrészét magára vállaló Pokrovenszki Gergely ismertette az Erdei tornapályára megálmodott programsorozat forgatókönyvét. Eszerint a kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató rendezvényre 9 órától lehet regisztrálni, majd színes műsorokkal fokozzák a hangulatot.

A rajt 10.30-kor lesz, a 2,5 kilométeres távot pedig – tetszés szerint – kocogva, vagy akár gyalog is teljesíthetik az induló. Az első százötven nevező ingyen pólót kap ajándékba, míg a célba érkezők – a támogatóknak köszönhetően – kedvezményt biztosító kuponnal gazdagodnak.

A szponzort képviselő Hargitai János egy érdekes bejelentéssel is szolgált. A rajt közelében helyezik el Magyarország legnagyobb kézzel varrott cipőjét, ami több, mint két méter és nem kevesebb, mint hatvan kilogrammot nyom. A 240-es lábméretnek megfelelő, „csuka” olyannyira egyedülálló termék, hogy szerte Európában híre ment. Vagyis, látványos körítésről gondoskodtak a futók számára, akik a cipőkészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a nap során.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!