Helyi közélet

2013.08.09. 10:40

Versengő záhonyi kollégisták

Záhony - Több szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói a mögöttünk hagyott tanévben.

Záhony - Több szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói a mögöttünk hagyott tanévben. A Dr. Béres József Kollégium diákjai szeptemberben két kategóriában is képviselhették megyénk színeit a Szegeden rendezett Országos Elsősegélynyújtó Versenyen, ahol az 5-5 fős csapataik a felnőtt kategóriában a dicséretes 7., a középiskolás korcsoportban a 12. helyezést szerezték meg a megyék legjobbjainak vetélkedésében.

Decemberben az internetes fordulóban elért eredménye alapján az Országos HIV-AIDS Prevenciós Verseny fővárosi fináléjában versenghetett egy záhonyi kollégista trió. Márciusban a háromfős csapatuk harmadik alkalommal került be az Országos Vitaverseny regionális döntőjébe, ahol az erős mezőnyben jól helyálltak a záhonyi tanulók. Áprilisban az idei felmenő rendszerű elsősegélynyújtó vetélkedésben új összetételű csapataikkal a megyei döntőben a felnőtt korcsoportban a 2., a középiskolások népes mezőnyében a 4. helyen végeztek.

Négyfős katasztrófavédelmi csapatuk szinte változatlan összetételben az előző két év után idén már harmadszor állhatott dobogóra a megyei döntőben. Mindemellett jó néhány megyei szintű sportverseny egyéni és csapatszámaiban szereztek győztes és érmes helyezést a határvárosi diákotthon lakói. Több versengésen is kiemelkedően teljesített Bodor Ádám (Pap), Csépke Zoltán (Anarcs), Horváth Dávid (Ajak), Posta Roland (Tiszalök), Sohajda Alex (Ajak), Szoták Zsolt (Laskod) és Tancsik Róbert (Nyíregyháza).

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában