Járvány

2020.03.18. 07:07

58-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Budapest, 2020. február 5. Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hõkamerás és hõmérõs ellenõrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. február 5-én. A repülõtéren eddig csaknem 900 olyan utas szûrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 58-at, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból. Karanténban 122 ember van, míg a mintavételek száma 1803.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában