A rugalmas munkaidő fontos szempont

A megfelelő önéletrajz sokat számít
A megfelelő önéletrajz sokat számít - © Fotó: ThinkstockPhotos
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Fontos, hogy az önéletrajz egyedi legyen, munkaszerződés csak írásban köthető.

A cégvezetők és HR szakemberek döntő többsége változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy lássa a fehérgalléros pozícióra jelentkező jelölt önéletrajzát. A kékgalléros (a fizikai munkaköröket jelenti, melyet elsősorban a munkások végeznek, mint például a szak-, a betanított- és a segédmunkások) álláshirdetések többségében is elvárás az önéletrajz, vagy röviden CV, de egyre több helyen elfogadják már az egyszerűbb, adatlapos jelentkezést is.

– Az önéletrajz az első lépés ahhoz, hogy valaki bejuthasson az általa megpályázni kívánt munkahelyre, éppen ezért fontos, hogy egyedi legyen, sablonszöveg- és sallangmentes. Sajnos az esetek nagy részében még mindig azt tapasztaljuk, hogy a pályázók nagy százaléka nem foglalkozik azzal, hogy egyedire szabja az önéletrajzát. Mi tudunk segíteni ebben – fogalmazott Szilágyi-Bécsi Tímea, egy a Nyíregyházán is irodát működtető munkaerő-közvetítő cég ügyvezetője.

A munkaviszony alapja a munkaszerződés, mely a munkáltató és munkavállaló között létrejött kölcsönös írásbeli megállapodás. Jó tudni, hogy Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződés kizárólag írásban köthető. Kötelező elemei: a felek azonosító adatai, a konkrét munkaköri feladatok, a munkavégzés helyszíne, kezdete, időtartama, valamint az alapbér. Határozott idejű munkaszerződés lejártakor nem jár végkielégítés.

Bár a fiatal álláskeresők körében alapvető elvárás a rugalmas munkaidő, cserébe ők sem utasítják el a túlórát abban az esetben, ha az nem fordul elő rendszeresen. Rugalmasságért cserébe rugalmasság jár – ez derült ki a JobsGarden kutatásából. Mindezekről részletesen olvashatnak mai Állás magazinunkban.

– KM –
hirdetés