A Sényő-Carnifex ajtóstul rontott be az NB III.-ba

A sényői futballisták felnőttek a nagyobb feladatokhoz
A sényői futballisták felnőttek a nagyobb feladatokhoz - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – A harmadosztályban újoncként szereplő együttes ősszel túlteljesítette az elvártakat.


A Sényő-Carnifex ajtósként rontott be az NB III. kapuján, négy meccses veretlenségi sorozattal kezdett, az első vereségét a másodosztályból kiesett, listavezető pozícióban telelő Szolnoktól szenvedte el. Ekkor a riválisok közül többen gondolhatták: helyére került az újonc. A kétkedőkre alaposan rácáfol a Fiumei Viktor és Imrő László vezette gárda, amely újabb, ezúttal már hatmeccses veretlenségi szériát pakolt össze és néhány hétig vezette is a tabellát.

– Szép és nem utolsó sorban sikeres évet zártunk – értékelte a mögöttünk hagyott hónapokat Imrő László. – Kezdtük az MTK-val, befejeztük a Ferencvárossal. Közben megnyertük az Amatőr Kupát és fölényesen a megyei bajnokságot. Nyáron a harmadosztály sorsolásán a szerencsének is köszönhetően osztályozó nélkül feljutottunk. Nem mintha féltünk volna osztályozót játszani, de így több idő maradt a fiúknak piheni és több idő állt rendelkezésünkre a keret kialakítására.

Meseszerű kezdés

A szezon második fele a pontszerzést tekintve gyengébben sikerült, ám még így is stabil középcsapat a Sényő.

– Meseszerűen kezdtük a bajnokságot, az előzetesen betervezett pontszámot jóval felülmúltuk – folytatta a tréner. – Az előrehozott tavaszi forduló miatt tizenhat bajnoki mérkőzést játszottunk, valamint három meccset a Magyar Kupában. Az első nyolc fordulóban tizenkilenc pontot szereztünk, a második nyolc fordulóban viszont csak hetet. Voltak mérkőzések, amik nagyon szépen sikerültek és voltak, amik kevésbé, de a huszonhat pont több mint biztató még akkor is, ha tudjuk, hogy a tavaszi szezon nehezebb lesz.

– A szereplésünkkel teljes mértékben elégedett a vezetőség, a jelenlegi hatodik helyezésünk jónak mondható – fejtette ki Imrő László. – Pedig nekünk is voltak problémáink bőven, sérülések és eltiltások sújtottak minket, de ezekre sosem akartunk hivatkozni a szezon közben. Mit ne mondjak, a nyári felkészülésünk végére már annyi sérült játékosunk ült a Tállya elleni főpróbán a lelátón, hogy alig tudtuk megszámolni, nem kevesebb mint hat alapemberünk nem tudta vállalni ekkor a játékot. Több emberünk a szezon során végig sérült maradt vagy hosszabb eltiltás miatt kénytelen volt a lelátóról nézni a mérkőzéseket. Ennek ellenére a Magyar Kupában sem szerepeltünk rosszul és némi szerencsének köszönhetően csapatunk neve mellé a Ferencvárost húzták a legjobb harminckettő között. Így azt gondolom, hogy ebben az évben amatőr játékosként szép sikereket értek el a fiúk és igazán büszkék lehetnek az éves teljesítményükre. A téli felkészülést január tizedikén kezdi a csapat annak reményében, hogy hasonlóan szép tavasszal tudjuk megörvendeztetni a nekünk szurkolókat. Mindent köszönünk azoknak, akik munkájukkal segítették a csapat sikeres szereplését! Nekik és a szurkolóinknak is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk – zárta szavait az edző.

Sényői mutatók

Őszi végeredmény

6. 16 7 5 4 29–22 26

Hazai pályán

7. 8 4 2 2 16–11 14

Vendégként

5. 8 3 3 2 13–11 12

Házi góllista

8 gólos: Kapacina Kevin. 5 gólos: Barcsay Márk, Fabu Márton, Marics Gábor. 4 gólos: Lakatos László. 1 gólos: Klepács Krisztián.

MK
hirdetés