A sényői pezsgőzés még várat magára

A sényőiek – élükön Fodor Andrással – csak szolidan ünnepeltek
A sényőiek – élükön Fodor Andrással – csak szolidan ünnepeltek
Sényő – A kanizsaiak vezető gólja is kellett ahhoz, hogy összekapja magát a szabolcsi listavezető az Amatőr-kupa döntőjében.

Azt hittük bulibusz hangulatba csöppenünk, amikor a sényőiek harmadik csütörtöki góljának szerzőjét hívtuk. Ám Fodor András Imrő László kapusedzővel külön utakat járt, hiszen a tűzoltónak másnap reggel hatkor már szolgálatra kellett jelentkeznie.

Meg aztán az Amatőr-kupa legfrissebb győztesénél egyébként sem rúgtak ki a hámból, hiszen akár vasárnap is ünnepelhetnek, ha ugyanis legyőzik a Mándokot, akkor már matematikailag is megnyerik a megyei I. osztályú bajnokságot. De a fő cél elérése még ettől is odébb van.

– Csütörtökön nem bontottunk pezsgőt, mert azért nem is annyira titkon abban reménykedünk, hogy vasárnap is lesz mit ünnepelnünk, és a két alkalom azért közel lenne egymáshoz – árulta el a Nagykanizsa ellen 3–1-re megnyert meccsen a harmadik gólt szerző Fodor András. – A legfőbb vágyunk pedig az, hogy az osztályozót is sikerrel megvívjuk, akkor csaphatnánk egy igazán nagy bulit. Ha az sikerülne, akkor az amatőr futballban szinten mindent elérnék, hiszen voltam már megye kettes, megye egyes és NB III-as bajnok, sikerrel vívtuk meg NB II-ért kiírt osztályozót kisvárdai színekben, most már megvan az Amatőr-kupa is.

A sényőiek a döntő előtt arról beszéltek, hogy értékmérőnek is jó lesz a Kanizsa elleni mérkőzés, hogy kiderüljön: hol is tartanak egy várhatóan szintén osztályozós csapathoz képest.

– Nem lehet félnivalónk, bár nem szabad elbizakodnunk sem, ha pedig mégis annak jeleit látja rajtunk Sándor Tamás edző, akkor azonnal visszarángat bennünket a földre – így Fodor András. – Az első perctől azt éreztem, hogy jobbak vagyunk, de az ellenfél vezetése is kellett ahhoz, hogy kijózanodjunk, mert addig csak kóvályogtunk a pályán. Bár az is igaz, ebben a bajnokságban túl sokszor még nem kerültünk ilyen szituációba, de szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, majd a vezetést is megszereztük. A hajrában pedig én is betaláltam, a Marics Gábor által kiharcolt szabadrúgásból, a tizenhatos körívétől csavartam a labdát a sorfal felett a kapuba.

A kupagyőztes sényői csapat
Sényő - Hátrányból fordított a Nagykanizsa elleni csütörtöki fináléban a szabolcsi éllovas. Felült az amatőr futball trónjára a Sényő-Carnifex! A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú bajnokságot utcahosszal vezető csapat Magyar Kupa szereplésének köszönhette, hogy február 21-e után újra viss...
hirdetés