A seregnyi top százasból jutott az első ellenfél

Fucsovics Márton jó étvággyal lát neki a canberrai versenynek
Fucsovics Márton jó étvággyal lát neki a canberrai versenynek - © Fotó: Facebook
Nyíregyháza – Hétfőn magyar idő szerint kora reggel lép pályára a canberrai teniszversenyen Fucsovics Márton.

Focicsapatra való top százas játékos indul a hétfőn kezdődő canberrai versenyen, ami azért ritka ilyen kategóriájú, 75 ezer dolláros ATP-challengerviadalon. Csakhogy január 15-én kezdődik az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt bajnokság, és a mezőny nagy része már az ötödik kontinensen tartózkodik, számukra pedig tökéletes előversenynek tekinthető a canberrai.

Mint ahogy Fucsovics Mártonnak (85. a világranglistán) is, aki a múlt héten az indiai ATP-250-es tornán indult, ott a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget a francia Benoit Paire-tól (41.), majd átutazott Ausztráliába, leküzdötte az átállás nehézségeit, és immár a 40 fokos hőséggel barátkozik…

A canberrai verseny legelőkelőbb helyen jegyzett játékosa az izraeli Dudi Szela (67.), a nyíregyházi teniszezőt a hatodik helyen emelték ki. A sorsolásnál olyan szempontból nem volt szerencséje, hogy megkapta a három, nem kiemelt top százas induló egyikét, a tunéziai Malik Dzsazirit (98.), holott négyszázon kívüli szabadkártyások is helyet kaptak a harminckettes főtáblán. A két játékos mérkőzése már a hétfői programban helyet kapott, magyar idő szerint kora reggel, a harmadik párban. Marci párosban ezúttal nem játszik.
hirdetés