A siker nem maradhat el

Sitku Ernő akcióban
Sitku Ernő akcióban
Nyíregyháza – Sokáig bizonytalan volt a szombati férfi kosárlabdabajnoki kimenetele, ám csütörtökön véglegesen eldőlt, hogy a Debrecen pályára lép Nyíregyházán, így szombatra (kezdés 18 órakor) nem marad meccs nélkül a Marso-NYKK.

A jelenlegi élvonalbeli mezőnyből Horváth Imrének edzőként egyedül a Vadkakasok skalpja nincs még meg, ismerve a szomszédváriak jelenlegi játékerejét, szombat estére valószínűleg változni fog a helyzet.

– Nagyon nagy csalódást jelentene, ha nem tudnánk nyerni szombaton, hiszen a jelenlegi erőviszonyok alapján magasan a mérkőzés esélyesének tűnünk – mondta Horváth Imre, az NYKK trénere. – Megpróbáljuk arra is felhasználni a mérkőzést, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, ugyanakkor nem becsüljük le az ellenfelet. A tavalyi rájátszásbeli meccseink, illetve a nagykállói kupameccsünk is bebizonyította, hogy a gyengébbnek vélt ellenfelek is meg tudják nehezíteni a dolgunkat, de remélhetőleg a motívációval nem lesz gond.

A mérkőzés előtt történtek kapcsán Makrai László, az NYKK Kft. ügyvezetője is szót kért.

– Hivatalosan semmi információt nem kaptunk a debreceniektől, csak az újságokból értesültünk a heti fejleményekről – vágott bele a sportvezető. – A hajdúságiak azt hirdetik: a sportszerűség szellemében folytatják a bajnokságot ezzel a csikócsapattal, de egyre több helyről halljuk, hogy már csak két mérkőzést akarnak lejátszani. Ha ugyanis letudják a meccsek felét, akkor nem zárják ki a bajnokságból őket, hanem a soros ellenfelek 20–0-val megkapják a győzelmet. Ha ez valóban így lesz, akkor nemhogy fair playről, egyenesen a sportszerűség elleni merényletről beszélhetünk.


Átadás
A szombati mérkőzés előtt gazdát
cserél az a mez, amelyet Sitku Ernő, az NYKK csapatkapitánya viselt a legutóbbi
Kelet–Nyugat gálán, és amelyet a lapunk közbenjárása által árverezett el.
A szerelést a liciten győztes cég képviselője, az 50 ezer forintos bevételt
a Kerekerdő Óvoda kapja meg a feldobás előtt.

– A bajnokság már így is-úgy is irreálissá vált, hiszen a Debrecenben vesztes csapatunknak, a Kecskemétnek és a Dombóvárnak még az öt légióst és két magyar válogatott játékost felvonultató Vadkakasokkal kellett felvenni a harcot, a mostani csapatuk viszont a mezőny egyetlen tagjának sem lehet méltó ellenfele. A keddi férfitagozati ligaülésen a Debrecen ügye is szóba kerül, és mivel a hajdúságiak több szempontból sem felelnek meg az élvonalbeli követelményeknek, keményen ki akarunk állni az igazunkért.

– Bodnár Tibor –
hirdetés