A sikerekben is lubickolnak a Nyíregyházi Fókák

Cseh Imre (balra) és Bódi Szabolcs a bécsi verseny érmeivel a nyakukban
Cseh Imre (balra) és Bódi Szabolcs a bécsi verseny érmeivel a nyakukban
Nyíregyháza – A hazai sikerek után immár nemzetközi versenyeken is letették névjegyüket a Nyíregyházi Fókák versenyzői.


Az első szezonját nemrég megkezdő szenior­úszóklub versenyzői az idén már hat versenyen álltak rajtkőre. Az év eleji, itthoni megmérettetések után márciusban határainkon túl is szerencsét próbált több versenyző, ráadásul igen eredményesen. Míg március közepén Békéscsabán ugrottak vízbe, egy héttel később Bécsben, a hónap utolsó hétvégéjén pedig már Kassán versenyeztek.

Kassai csúcseső

A legutóbbi, a kassai szlovák szenior nemzeti bajnokságon az egyesület két versenyzője, Cseh Imre és Bódi Szabolcs három arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szerzett. Cseh Imre első nemzetközi versenyén két országos (alap)csúcsot úszott (1500 m gyors, 200 m gyors). Ezen kívül 200 méteres vegyes úszásban és 50 méteres mellúszásban is egyéni csúcsot ért el. A rangos viadalon szinte minden számban egyéni csúcsot úsztak, a korcsoport szerinti eredménylistában számos érmet szerezve.

A Nyíregyházi Fókák ezúttal is csak egy rövid időre szusszanhatnak: most nagyobb létszámmal a hazai szeniorbajnokságra készülnek, amelyet április közepén rendeznek meg. A nemzetközi szintű versenyek a budapesti Tüske uszoda ad otthont, amelyen ismét számos „fókás” siker születhet majd.

KM
hirdetés