A sikerre éhes Tigrisek hazai vízen fogták ki a Cápákat

A sikerre éhes Tigrisek hazai vízen fogták ki a Cápákat
Nyíregyháza – A Tigers győzelmében nagy szerepet játszott a tucatnyi lelkes nyíregyházi drukker.

Egy tízesztendős „hagyományt” szakított meg vasárnap a Nyíregyháza Tigers. A kiemelt bajnokság, a HFL második körében a Győr Sharks vendége volt a nyíregyházi együttese. A két klub tízesztendős párviadala során eddig mindig a hazai együttes nyert, most fordult a kocka.

A Rába-parti Cápák nagyon készültek a megmérettetésre, egyrészt vereséggel rajtoltak, másrészt az előző szezonban a nyíregyházi találkozót a Tigers nyerte. A vendég nyírségiek harci kedvével sem volt gond, hiszen az első körben hathatós játékvezetői ténykedéssel maradtak alul Miskolcon, céljaik eléréséhez mindenképpen nyerni kellett Győrben.

Az első és a negyedik negyed szoros eredményt hozott, a nyitányt a vendégek, a záróetapot a győriek nyerték. A kettő közötti játékrészek voltak a döntőek, mert ezekben a Cápák nem tudtak harapni, a Tigrisek lenullázták őket, viszont mindkétszer eredményesek voltak.

– Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert a győriek vezetőedzője igen kreatív, rendre meg szokta lepni az ellenfeleket. Szerencsére most hiába próbálkoztak, mert elsősorban a védősorunk játszott remekül. Külön kiemelést érdemel Mihalik György és Pap Szabolcs, de társaik is mindent megtettek a sikerért. Hasonlóan dicséret illeti a többieket is, támadásban az irányító Sam Clark tökéletesen játszott, adott négy tédépasszt, pedig gyakorta alaposan megszorongatták. Tanultunk a miskolci meccs­ből, nagyon keveset hibáztunk.

Vasárnap végre itthon

– Külön említést érdemel az a tizenkét szurkoló, akik elkísértek bennünket Győrbe. Maroknyian voltak, de időnként olyan hangzavart csináltak a dobbal, hogy ezzel megzavarták a győriek támadósorát. Nagy szerepük volt a sikerben, amit köszönök a csapat nevében – fűzte még hozzá Szépe József.
A Tigers drukkereire vasárnap is szükség lesz, ekkor végre hazai pályán, a Tiszavasvári úton játszik a csapat, mégpedig a Budapest Wolves ellen. Akkor is elkel majd a biztatás.

KM-ML
hirdetés