Helyi közélet

2016.04.14. 19:15

Időjárás-jelentés - 2016. április 14.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nyugati partvidéke, valamint Közép- és Kelet-Európa fölött egy-egy nagyméretű ciklon örvénylik. Hatásukra felsorolt területeken erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, néhol zivatar is előfordul. Hosszabb napos időszakok inkább csak délen, délkeleten, és a Skandináv-félsziget északkeleti felében van, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi tájain többfelé 10, sőt Lappföldön 0 fok alatt alakul, ennél délebbre, illetve Nyugat-, Délnyugat-Európában 11 és 18 fok között változik. A legmelegebb délkeleten van, ahol a délutáni órákra 20, 29 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Szicíliából 30, 33 fokot is jelentettek. A Kárpát-medence időjárását eleinte még ciklon, majd egyre inkább a nyugat felől fölénk helyeződő anticiklon alakítja, pénteken már több órára kisüt a nap, és számottevő csapadék sem várható.

Várható időjárás péntek estig

Csütörtökön még a gyakran változó felhőzet mellett az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön több helyen, másutt szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten zivatar is kialakulhat. Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, egyre inkább keleten valószínű csapadék. Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, legfeljebb keleten lehet egy-egy futó zápor. A sokfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél hajnalra mérséklődik, majd pénteken többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a délnyugati, déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 22 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában