HAON - Jegyzet

2011.05.17. 05:57

Őrzőink-védőink

<p>Azt mondom, nem ördögtől való gondolat az, hogy életerős negyvenesek és ötvenes éveik elején járók kiveszik részüket a munkából. <strong>Kovács Zsolt jegyzete.</strong></p>

Azt mondom, nem ördögtől való gondolat az, hogy életerős negyvenesek és ötvenes éveik elején járók kiveszik részüket a munkából.  És ezzel a Fidesz alkotmány módosítására utalok, miszerint a korkedvezménnyel nyugdíjazott, ötvenhét évnél fiatalabb rendőrök, tűzoltók, pénzügyőrök, határőrök és büntetés-végrahajtási intézeti alkalmazottak felülvizsgálaton esnek át, majd akit alkalmasnak találnak, ismét munkába állítják. Ha pedig hozzávesszük, hogy ezek az emberek annak idején igen jó fizikumúak voltak (sokan még most is azok), és tudvalévő, hogy ez nem szűnik csak meg úgy egyik évről a másikra, akkor egyszerűen érthetetlen, hogy miért lehetnek nyugdíjban. Ja persze! Biztosan idegrendszeri és lelki problémáik vannak. Ezt kötve hiszem, főleg meg azt, hogy ilyen jellegű baj tömegesen jellemezné őket. Annál is inkább sántíthat ez a megközelítés, mert a nyugdíj mellett sokan különböző alternatív rendvédelmi  és őrző-védő csoportokban váltják jópénzre az iskolában, majd hivatásuk során megszerzett tudásukat, tapasztalatukat, ismeretségüket.
Mindezzel együtt azonban véleményem szerint két helyen sántít a Fidesz frakció terve. Egyrészt etikátlan visszamenőlegesen így megváltoztatni a jogszabályt; másrészt lesz-e érdemleges munka számukra. Mert valljuk meg őszintén, jó őrző-védőkre is igencsak szükség van.

Kovács Zsolt
[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!