A skanzenben ért véget a barangolás

A csütörtöki döntő megnyitójának pillanata
A csütörtöki döntő megnyitójának pillanata - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A vetélkedő döntőjét csütörtökön rendezték a Sóstói Múzeumfaluban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat – az Agrárminisztérium egyik pályázatának keretében – a magyar kultúra értékeinek megismertetésére Kárpát-medencei szintű vetélkedőt hirdetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő általános és középiskolák 5-8. évfolyamos (15 éves korig), illetőleg a középiskolák 9-13. évfolyamos (19 éves korig) tanulói részére Értékes barangolás címmel.

Több célt is szolgált

A vetélkedő első, internetes fordulója még tavaly november végén volt, amelyre 35 csapat regisztrált, s végül 32 csapat töltötte ki a 25 kérdésből álló feladatlapot. Az internetes fordulóból mindkét korosztály kilenc-kilenc legjobb eredményt elért csapata jutott a középdöntőkbe, amelyeket idén február 19–20–21-én rendeztek meg.

Az Értékes barangolás döntőjét április 4-én, csütörtökön rendezték meg a Sóstói Múzeumfaluban. A részletekről Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke tájékoztatta lapunkat.

– A fiatalok játékos feladatok révén megismerhették környezetük szépségeit, de hasonlóan fontos volt a szemléletformálás is, a verseny pedig mind a két célt tökéletesen szolgálta – fogalmazott Baracsi Endre.

TG

Végeredmény

Középiskolai korosztály

1. HunZaykum – NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Nyíregyháza

2. Kandó faló III. – Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnázium és Dr. Béres József Kollégium, Záhony

3. Kölcsey Brigád – Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Általános iskolai korosztály

1. „ÉRTÉKŐRZŐK” – Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2. Vászonvirág – Wesley János Óvoda, Általános és Középiskola I. László Király Tagintézménye, Beregdaróc

3. deákos diákok – Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium
hirdetés