A sokk után boldogan mondtak igent

Berecz Zsolt (feketében) Nyírbátorban folytatja a pályafutását
Berecz Zsolt (feketében) Nyírbátorban folytatja a pályafutását - © Fotó: ÉKN-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A tavaly alakult a nemrég még NB I-es Ferencvárossal is játszanak bajnokikat.

Letaglózta a nyírbátoriakat az osztályozó visszavágóján elszenvedett vereség. Az NB III regionális bajnokságának győzteseként játszottak ki-ki meccseket a szegedi Junior FC-vel: a reménykeltő hazai 3-1 után úgy kaptak ki 4-1-re, hogy az utolsó percben 4 piros lapot is kaptak. Az addig sportszerű találkozón egyetlen szituációnál szakadt el a cérna. A sokkoló kiesést követően sokáig nem történt semmi, aztán a Magyar Labdarúgó Szövetség megkereste a klubot, mivel a Vác nem vállalta a másodosztályt, így megnyílt a lehetőség a Nyírbátor előtt.

– Baráti társaságként alapítottunk klubot, és indultunk el a regionális bajnokságban. Ahogy jöttek az eredmények, egyre közelebb kerültünk a maximális célhoz, és ha már eljutottunk az osztályozóig, szerettük volna sikerrel venni az akadályt. Tisztában voltunk a szegediek erejével, és nem is ezért fájt, hogy összesítésben alulmaradtunk, hanem ami történt a hajrában. Ez már a múlt, csak előre tekintünk – fejtegette Baksa Csaba edző, a klub ügyvezetője. – Semmiképpen sem akarunk rivalizálni az NB I-es Nyírgyulajjal vagy az NB II-es Csengerrel, a saját vizünkben szeretnénk evezni. A régiek közül sokan maradnának, kérdés, hogy a nagypályás csapatuknál mit szólnak a futsal NB II elvárásaihoz. Az erősítéseket illetően tartanak az egyeztetések, úgy néz ki, hogy nálunk folytatja Berecz Zsolt, Kovács Róbert és Kovács Gergő is. Indítunk együttest az U 18-as NB I-ben és a megyei U 20-as, U 17-es és U 15-ös bajnokságban. Mivel ugyanott játszunk, ahol a nyírgyulajiak az élvonalban, ellenkező sorsolást szeretnénk, ezért aztán a városi sportcsarnokban jóformán minden héten első- vagy másodosztályú futsalbajnoki. Bár a Ferencváros kiesett az élvonalból, de a feljutásunkkal elhozzuk őket Nyírbátorba.

LTL

A férfi futsal NB II 2018/19. évi kiírásának csapatai:

FTC, Csenger Futsal, UFC Gyömrő, Kartal SE, Maglódi TC, Nyírbátori SC, Kistarcsai VSC, FC Junior Sport Szeged, Kecskemét, Mezei-Vill II, Kazincbarcikai Ördögök, Kincsem Lovaspark Nagykáta, Energia SC Gyöngyös

Címkék: , ,hirdetés