A Sony is az iPod ellen készül

Az új Sony Walkman
Az új Sony Walkman
Piacra dob a Sony is egy új mobil zenekütyüt, így a Microsoft után új riválisa támadhat az eddigi egyeduralkodó iPod-nak.

Az új műszerre feltölthetünk zenéket számítógép nélkül is, egy kábel segítségével kell csatlakozni a CD lejátszóhoz, beépített zajszűrővel, fekete kék és rózsaszín variánsban.

Ezzel a technikával nem csak a kompakt lemezekhez, de a bakelithez, a kazettához, vagy a MiniDisc-hez is kapcsolódhatunk, így régebbi darabjainkat is egy lépéssel digitálissá tehetjük. Stamina-áról működik, egyetlen feltöltéssel akár ötven órán keresztül nyomkodhatjuk a gombokat és hallgathatjuk a zenét. Természetesen sztereo és létezik mélykiemelő funkciója is.

A dolog egyik felében valóban vetélytársai kívánunk lenni az iPod-nak, de a fő indok az új hanghordozó forgalomba helyezésénél a japán piacon való részvétel volt– nyilatkozta Hiroshi Yoshika, a Sony egyik vezetője. A Sony közel egy éve hanyatlik a japán felvásárlók terén, így tényleg ideje valamivel előrukkolniuk.

Két típussal, egy kétgigással, 200 dollárért (közel 43 ezer forint) és egy egygigás változattal 170 zöldhasúért (kb 37 ezer ft) nyit, és a japánoknál valószínűleg tarolni is fog az elsődleges piackutatások szerint.
hirdetés