Sport

2015.03.23. 11:16

Amíg nyernek, feszültség sincs

Kisvárda - Az újabb magabiztos győzelem ellenére továbbra sincs biztonságban az élen az összeállítását a taktikához igazító Kisvárda.

Kisvárda - Az újabb magabiztos győzelem ellenére továbbra sincs biztonságban az élen az összeállítását a taktikához igazító Kisvárda.

Az egyik legrázósabbnak tűnő tavaszi bajnokiját magabiztosan hozta a Kisvárda Master Good, amely szombaton 3–0-ra nyert Jászberényben, ezzel továbbra is vezeti az NB III Keleti csoport tabelláját. Csakúgy, mint a debreceni és a Honvéd-MFA elleni mérkőzésen, ezúttal is korán kétgólos előnyhöz jutottak a várdaiak, ám ezúttal a végén nem kellett görcsölni a három pontért. Vagyis a csapatra nehezedő teher ellenére, a listavezetőnél a jelek szerint megtanultak magabiztosan nyerni.

– Teljesen más stílusban és más taktikával is játszottunk, mint azokon a mérkőzéseken, ezúttal figyelembe vettük a rossz pályaviszonyokat is – mondta Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – A rövid passzos játék helyett a mélységi indításokra alapoztunk, nehogy lefüleljék az esetlegesen pontatlan átadásainkat, és abból alakuljon ki veszély a kapunk előtt. Így került előtérbe Müller Zsolt játéka, hátulról pedig Kornutjak Volodimir előreíveléseire is építettünk. Hamar meghozta eredményét ez a stílus, és nagyképűség nélkül mondhatom, ellenfelünk még csak veszélyt sem tudott teremteni a kapunk előtt.

A taktika miatt ezúttal a csapatkapitány Erős Gábor maradt ki a kezdő tizenegyből, máskor a brazil Myke Bouard Ramos szállt be a kispadról. Az NB I-es Haladástól kölcsönvett Farkas Márk alig játszik, élvonalbeli múlttal mások is kispadoznak. Most, hogy már George Menougong is tagja a keretnek, tovább erősödött a konkurencia.

– Igen, akár problémát is szülhet az ilyen szituáció, de amíg jönnek az eredmények, az mindig igazolja az edzőt – véli a szakvezető. – Mindig megbeszéljük a fiúkkal, hogy most nem azért maradnak ki, mert egy hét alatt rosszabb futballistákká váltak volna, hanem a taktika és az eredményesség így kívánja meg. Szerencsére van olyan bő és erős a keretünk, hogy többféle harcmodort tudjunk választani, ezáltal kevésbé vagyunk kiszámíthatóak. Úgyhogy nem érzek feszültséget az öltözőben amiatt, hogy senkinek sincs biztos helye a csapatban.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 24-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!