A sóstói tavak jegén se szabad korcsolyázni

Akt.:
A sóstói tavak jegén se szabad korcsolyázni
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Az elmúlt napokban jelentősen változott az időjárás, a hőmérsékleti csúcsértékek tartósan nulla fok alattiak, így természetesen elkezdődött a sóstói tavakon a jégképződés. A jégréteg vastagsága változó, átlagosan 6 – 8 cm, mely vastagság még messze nem éri el a biztonságos szintet, így a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. arra kér mindenkit, hogy ne lépjenek a jégre, azt sportolási céllal ne vegyék igénybe!


Ennek megfelelően a tavak partjainak mentén az üzemeltető tiltó táblákat is kihelyezett, melyeken felhívja a figyelmet, hogy a jégre lépni tilos és balesetveszélyes! A jégen tartózkodást a 46/2001 (XII.27) BM. rendelet szabályozza. Alapvetően elmondható, hogy a jégréteg 12 cm-es vastagságtól már kellően biztonságosnak tekinthető. Amennyiben a sóstói tavak jegének vastagsága ezt eléri, úgy az üzemeltető arról tájékoztatja a lakosságot.

Amennyiben valaki az itt leírtak ellenére a jégre merészkedik, úgy fokozott óvatosságot kérünk, illetve az alábbiak betartását:

  • éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ne lépjünk a jégre
  • egyedül senki se lépjen a jégre, lehetőleg két, három fős legyen a társaság
  • ha a jég ropogása hallatszik, akkor azonnal feküdjünk hasra és kússzunk a part irányába
  • Ha beszakad a jég alattunk, tárjuk szét a karunkat és próbáljunk ne a víz alá, illetve a jégfelület alá merülni, hanem megkapaszkodni a jégtakaróban és lehetőleg kimászni a jégre, majd hason kúszva a partot elérni
  • Kis nedvszívó képességű ruházatot használjunk
  • Mobiltelefonjaink lehetőleg maximális töltöttségi szinten legyenek

– Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. –


Tilos a korcsolyázás a Bujtosi tó jegén

Nyíregyháza – A NYÍRVV Nonprofit Kft. felhívja a Tisztelt Városlakók figyelmét, hogy a hideg időjárás ellenére tilos a korcsolyázás a Bujtosi tó jegén! tovább »
hirdetés