A Steaua kiütötte a Betist

A Steaua kiütötte a Betist
Utolsóként a Steaua Bucuresti foglalta el helyét az UEFA Kupa legjobb nyolc csapata közt, miután idegenben verte a Betis gárdáját. Ettől függetlenül a spanyolok az olaszokkal karöltve uralják az európai kupák negyeddöntőit.

A találkozó előtt a Betis volt kedvezőbb helyzetben, mivel a párharc első felvonásán értékes döntetlent ért el Romániában. A vendégcsapat azonban nem illetődött meg a spanyolok vendégeként, a második félidő elején Nicolita révén vezetést szerzett a román együttes. Nem sokkal később Joaquint, a hazaiak vezérét kiállították, így a sevillaiaknak minden esélyük elszállt a továbbjutást illetően. A hajrában a románok még kétszer bevették ellenfelük kapuját, így 3-0-ra lelépték a nevesebb Betist.

Betis (spanyol) – Steaua Bucuresti (román) 0-3 (0-0)
G:Nicolita (54. perc, 82.), Jacob (78.)
Továbbjutott: a Steaua Bucuresti 3-0-val

A Schalke is továbbjutott az UEFA Kupa nyolcaddöntőjéből, némi gyógyírt nyújtva ezzel az utóbbi időben igencsak megtépázott hírnevű németek számára.

A vendég olaszok sorsa lényegében a 43. percben pecsételődött meg, amikor a játékvezető leküldte a Palermo középpályását, Corinit. A Schalke a kiállítás kapcsán megítélt büntetővel kiegyenlítette a párharcot, majd a hajrában a továbbjutáshoz szükséges gólokat is megszerezte. Ezzel a németekkel nem esett meg az a szégyen, hogy ne legyen csapatuk az európai kupák negyeddöntőiben.

Schalke (német) – Palermo (olasz) 3-0 (1-0)
G: Kobiasvili (44. perc, tizenegyesből), Larsen (72.), Azauagh (80.)
Továbjutott: a Schalke 3-1-gyel

A Marseille nem tudta ledolgozni hátrányát a Zenittel szemben, az Udinese pedig Szófiában fejezte be nemzetközi szereplését. A Basel viszont magabiztosan lépett tovább.

A Zenit már Marseille-ben nagy lépést tett a negyeddöntő felé, hiszen az oroszok 1-0-val távoztak Franciaországból. A csütörtöki mérkőzésen kemény csatában 1-1-es eredménnyel végül a továbbjutást is kiharcolták.

Az Udinese az otthoni 0-0 után Bulgáriában próbált meg a legjobb nyolc közé lépni. Az olaszok meg is szerezték a vezetést, de a Levszki Szófia végül fordítani tudott, és ezzel a bolgárok várhatják a negyeddöntő sorolását.

A Basel a hazai 2-0 után magabiztos játékkal rukkolt elő a francia Strasbourg otthonában, és a 2-2-es döntetlen elegendő volt a továbbjutáshoz.

Zenit (orosz) – Olympique Marseille (francia) 1-1 (0-0)
G: Kerzsakov (69. perc), ill. Dehu (74.)
Továbbjutott: a Zenit, 2-1-gyel

Levszki Szófia (bolgár) – Udinese (olasz) 2-1 (0-1)
G: Borimirov (52.), Tomasic (63.), ill. Tissone (22.)
Tj.: a Levszki Szófia, 2-1-gyel

Strasbourg (francia)- Basel (svájci) 2-2 (1-2)
G: Carlier (11.), Kante (78.), ill. Eduardo Da Silva (3., 26.)
Tj.: a Basel 4-2-vel

A legjobb nyolc mezőnye az UEFA Kupában:
Schalke (német), Zenit (orosz), Levszki Szófia (bolgár), Basel (svájci), Rapid Bucuresti és Steaua Bucuresti (román), Sevilla (spanyol), Middlesbrough (angol).

Az európai kupák negyeddöntőiben spanyol és olasz fölény mutatkozik, mindkét nemzet 3-3 csapattal képviselteti magát. Ez a túlsúly a Bajnokok Ligáját tekintve még nyomasztóbb, hiszen itt három olasz és két spanyol klub próbálja meg begyűjteni a végső győzelmet. Érdekesség még, hogy két román együttes is megérte a negyeddöntőt, az UEFA Kupában két bukaresti gárda várja a folytatást.

A két nagy európai kupa negyeddöntőinek mezőnye, országonként:
3-3 spanyol, olasz;
2-2 angol, román;
1-1 portugál, francia, bolgár, svájci, német, orosz csapat.
hirdetés