A súlyemelő Christine Girard hivatalosan is olimpiai bajnok

Budapest – Christine Girard hivatalosan is olimpiai bajnok lett – tudatta honlapján vasárnap a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).

A kanadai súlyemelő a 2012-es játékokon harmadikként végzett a női 63 kilogrammban, ám mivel utóbb – a pekingi és londoni minták újratesztelése nyomán – doppingolásért eltiltották előbb az orosz Szvetlana Carukajevát, majd az angol fővárosban első kazah Maiya Manezát is, Girard előrelépett, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentése szerint ő tekintendő a kategória londoni olimpiai bajnokának.

“Sosem volt kétséges számomra, hogy egyszer majd eljön az idő, amikor én kapom meg az aranyérmet. Még ha hat évvel később is, de ez a pillanat most elérkezett” – nyilatkozta a 33 éves, háromgyerekes Girard, aki az aranyat – a kanadai olimpiai bizottság közlése szerint – egy későbbi időpontban veheti át.

Maneza amúgy “szerzett” neki egy olimpiai bronzot is: mivel a kazah versenyző az utólagos analízis szerint a 2008-as nyári játékokon is doppingolt, kizárása nyomán Girard a negyedikről a harmadik helyre lépett előre a 63 kilósok pekingi sorrendjében.

– MTI –
hirdetés