szparika

2020.07.06. 07:58

Egyre inkább a taktikán a hangsúly

A felkészülés második hetét zárta a Nyíregyháza Spartacus.

20200503 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Nyíregyháza Spartacus – Sényő-Carnifex felkészülési mérkőzés. képen: Gálhidi György vezetőedző

Forrás: KM-archív

Fotó: PUSZTAI SÁNDOR

Immáron két hete, hogy edzésbe állt a Szpari, múlt pénteken pedig az első felkészülési mérkőzését is lejátszotta. Gálhidi György vezetőedzőt az előző hét munkájáról, tapasztalatairól kérdeztük.

– Elkezdtünk taktikai jelleggel dolgozni, védekezésben és támadásban is átvettünk elemeket, de természetesen még a fizikai felkészítésen is nagy hangsúly van. Egyelőre közepes ritmusban, nagyobb létszámmal, nagyobb területen dolgoztunk – foglalta össze Gálhidi György.

A második sor nyerte a meccset

A Spartacus az első felkészülési meccsen 0–0-s első félidő után Kovács Norbert duplájával és Kalocsai László találatával 3–1-re győzött a Gesztely vendégeként.

– Az első edzőmeccs nem sikerült igazán jól – ismerte el a mester. – Kísértetiesen hasonlított a Sényő elleni, májusi mérkőzésre: az első csapat gyengébben játszott, és a második sor nyerte meg a mérkőzést.

A tempó felkészülés eleji volt. Türelmesnek kell lennünk, és még inkább sulykolni kell a taktikát, persze ez két hét alatt még nem is lehet tökéletes. Az említett Sényő elleni meccs után egyre jobb formát mutatott a csapat, bízom benne, hogy ez most is így lesz.

A játékosok hétfőtől szombatig napközis rendszerben együtt lesznek Nyíregyházán, és napi két edzés szerepel a programban.

Természetesen jönnek újabb felkészülési mérkőzések is: a Szpari szerdán 18 órától a BVSC-t, szombaton 11 órától a Putnokot fogadja Örökösföldön.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában