A szakértő szerint a jövőben robotok veszik majd el a tinédzserek szüzességét

A szakértő szerint a jövőben robotok veszik majd el a tinédzserek szüzességét
USA – Egy professzor szerint veszélyes lehet a szexrobot fejlesztés a társadalomra: ha a fiatalok számára is elérhetővé válnak, félő, hogy nem alakítanak ki párkapcsolatot a normális emberekkel.

Noel Sharkey a Sheffield Egyetem professzora, és a Cheltenham Science Festival rendezvényen adott hangot aggályainak: szerinte már 10 éven belül elterjedhetnek a szexrobotok a világon, és bár vélhetően korhatárhoz kötik majd őket, a fiatalkorúak is könnyen használhatják, ha van otthon egy anyunak vagy apunak.

– Nem az a baj, hogy ha egy ember egy géppel szexel. De mi van akkor, ha a legelső szerelmi kapcsolatot egy géppel alakítja ki? Mit fog gondolni utána az ellenkező nemről? Mit gondol majd, micsoda egy nő és micsoda egy férfi? Előbb-utóbb a valódi élet útjába állnak a szexrobotok, és akadályozzák majd, hogy egészséges kapcsolatok létesüljenek normális emberek között.

Az aggályaival egyébként nincs egyedül: korábban is megjósolták, hogy ha az emberek tökéletes testű szexrobotokat kezdenek gyártani, a tökéletlen, hús-vér emberek bizonytalanná válnak, képesek lesznek-e egyáltalán kielégíteni a partnerüket.

Forrás: mirror.co.uk

Címkék: ,hirdetés