“A szalmabábuk akasztása nem bűncselekmény”

Akt.:
Orosz Mihály Zoltán
Orosz Mihály Zoltán - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Érpatak – A reggel kiadott ügyészségi közleményre gyorsan reagált Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, aki délutánra sajtótájékoztatót hívott össze a megyei ügyészség épülete elé.

– Vannak tisztességes ügyészek és vannak bűnöző ügyészek – ez utóbbiak idegen hatalmakat szolgálnak a nemzet érdeke helyett. Hogy fordulhat elő egy jogállamnak mondott országban, hogy úgy emelnek vádat valaki ellen, hogy még tanúként sem hallgatták ki? Merthogy ebben az esetben ez történt. Ez egy koncepciós per, ami az izraeli nagykövet parancsára indult és amit a megszállás alatt lévő magyar ügyészség teljesített. Nem szeretnénk mást, mint élni a szabad véleménynyilvánítás szabadságával, amibe belefér, hogy elítéljük a gázai mészárlást. A szalmabábuk akasztása nem bűncselekmény, az ott folyó népirtás viszont igen, mégis bennünket állítanak pellengérre. Pedig csak annyi a bűnünk, hogy Érpatakon nulla forint támogatásból meg tudtuk valósítani az integrációt, a békés együtt élést cigányok és magyarok között. A lakájügyészség szemében bűn, hogy bebizonyítottuk: a törvények mentén együtt lehet élni, rendbe lehet tenni a közbiztonságot. De ez bántja a bűnöző rendőrök, ügyészek, ügyvédek, zsidók és magyarok szemét, akik le akarják lerombolni a tekintélyemet – mondta a polgármester.

Gyanúsítottként hallgatták ki

Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész​ kérdésünkre azt mondta, Orosz Mihály Zoltánt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának nyomozója 2015. május 28-án Debrecenben gyanúsítottkén​t hallgatta ki, amelyet hang- és képfelvevő eszközzel is rögzítettek. A gyanúsítottkénti kihallgatása ellen Orosz Mihály Zoltán panaszt jelentett be, amelyet a Nyíregyházi Járási Ügyészség 2015. május 29-én elutasított. ​A nyomozás befejezéséről és az iratok megtekintésének lehetőségéről a polgármestert 2015. június 10-én értesítették.

KM


Vádat emeltek az érpataki polgármester ellen a bábuakasztás miatt

Nyíregyháza – Folytatólagosan elkövetett közösség elleni uszítás miatt emeltek vádat Orosz Mihály Zoltán, érpataki polgármester ellen a tavaly nyáron történt bábuakasztás miatt – tájékoztatta portálunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség. tovább »

Nyomozás indult az érpataki bábuakasztás miatt

Érpatak – Nyomozás indult a hétvégi érpataki bábuakasztás ügyében közösség elleni uszítás bűntettének gyanújával. A Legfőbb Ügyészséghez az izraeli nagykövetség fordult az Érpatakon történtek miatt. tovább »

Érpataki bábuakasztás – Polgármester: házkutatást tartottak az önkormányzatnál

Épratak – A szombati érpataki bábuakasztás miatt házkutatást tartott a rendőrség az érpataki önkormányzatnál, ahol videokamerákat és számítógépet foglaltak le – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere szerdán az MTI-vel. tovább »
hirdetés