A Szent László felesküdött a 3D nyomtatásra

Akt.:
A Szent László felesküdött a 3D nyomtatásra
A Szent László felesküdött a 3D nyomtatásra - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Kibújik a lap a nyomtatóból – az utóbbi három évtizedben ez jelentette a printelést. Ám e téren is forradalmasodott a technológia: hódít a 3D nyomtatás.

Kétségkívül a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb nóvuma, ami a közoktatásba ágyazva a növekedés egyik motorja lehet. A kisvárdai Szent László Katolikus Középiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda nem pusztán felismerte a lehetőséget, hanem előteremtette a beruházás költségét is, így néhány hete négy asztali 3D nyomtatóval bővült az egyébként is lenyűgözően gazdag eszközpark.

– A következő években alapjaiban alakul át a gyártás, a technológia és ezzel együtt az oktatás világa. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a 3D nyomtatással intelligens és szórakoztató módon tanuljanak a diákjaink – fogalmazott Kerezsi Béla, az intézmény agilis igazgatója.

A pénteki szakmai napon a FreeDee 3D Akadémia vezetői mintegy kétszáz érdeklődőnek mutatták be tüzetesen, hogy miként lehet egy elképzelést valóra váltani a 3D nyomtató segítségével, hogy mennyire határtalan felhasználási lehetőségekkel kecsegtet az egyes tantárgyakban, és hogy milyen módon lehet a robotika szolgálatába állítani.

KM–LTL
hirdetés