A szerelem ára

Először csak egy lopott pillantás, majd néhány szó, és egy érintés erősít meg abban, hogy Ő az igazi, mindig rá vágytál.
Sipos Marianna jegyzete.

Már semmi más nem jár a fejedben, csak hogy újra lásd, megérintsd hozzá bújj és kizárva a külvilágot, élj a szerelemnek és neki, akivel boldognak érzed magad. Egy lopott csók, majd egy hosszabb ölelés és elveszted a fejed, semmi mást nem akarsz, csak hogy egészen az övé lehess, testestül, lelkestül…

Ha ebben a felfokozott lelki állapotban eszedbe jut, hogy védekezz a gyermekáldás ellen, az már jó, de nem tudom hányan pörgetik végig az agyukban azt, vajon a szerelem beteljesülése mennyi veszélyt rejthet? Fertőzések, baktériumok, betegségek és a rettegett HIV vírus, amelyről annyit hallottunk.

Meg sem fordul senki fejében, hogy a Kedves, aki életed értelmét jelenti abban a pillanatban, „rosszat” is adhat neked. Bízol benne feltétel nélkül, mert bízni akarsz. Nem faggatod korábbi kapcsolatairól, mert azt szeretnéd, hogy az legyen szép, amit veled él meg. Sokszor valóban célra vezető ez, és nem történik semmi baj, de sajnos vannak esetek, amikor később bánnak meg egy felejthetetlennek hitt estét.

Az emlék elcsúful akkor, amikor hosszas kezelésekkel járó betegséget, vagy esetleg egy gyógyíthatatlan kórt szednek össze a fiúk, lányok és a megalázó vizsgálatok sorozata által válik rémálommá az a nap, amikor megismerted Őt. Lehet, hogy ezek után, egy újabb kapcsolatban már végig fut az agyadon: vigyázz! Ez viszont rányomja bélyegét a későbbi kapcsolataidra, hiszen olyan partnerrel is bizalmatlanná válsz, aki nem azt érdemli.








hirdetés