A szervezés egyben megmérettetés is

A báli éjszakán sok fotó készült a világító fa alatti padnál időző vendégekről
A báli éjszakán sok fotó készült a világító fa alatti padnál időző vendégekről - © Fotó: Palicz István
Baktalórántháza – Az idén sem okozott csalódást látványban, műsorban, zenében és gasztronómiában vendégeinek a Vay-bál.

Huszadik alkalommal rendezett bált a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Vay Ádám Középiskolai Alapítvány és az Esély Európába Alapítvány. A félezer vendéget vonzó jubileumi eseményen Gerják József igazgató elmondta: 2011-ben vett részt először Vay-bálban, akkor még vendégként. Azóta – immár az intézmény vezetőjeként – maga is sokat dolgozik a nívós mulatságok sikeréért.

Minden bál annyit ér, amennyi szív és lelkesedés benne van. Nem szabad egyiket a másikkal összehasonlítani.” Gerják József

– Az idei, 20. bál témája az erdő és a madarak volt, az ehhez kapcsolódó motívumok, jelképek köszöntek vissza mindenhonnan a bálteremben. Egy ekkora bál hatalmas egyéni erőfeszítéseket és csapatmunkát kíván, egyfajta megmérettetés is, jelzi, mekkora erő és lelkesedés van a Vay-s dolgozókban, illetve tanulókban.

Nincs kis bál vagy nagy bál

Az, hogy a Vay-s bál ilyen nívóssá nőtte ki magát, köszönhető az elődöknek, akik megálmodták, lefektették az alapokat, és hosszú évek alatt mindig arra törekedtek, hogy a színvonalat folyamatosan emeljék. Minden bál annyit ér, amennyi szív és lelkesedés benne van. Nem szabad egyiket a másikkal összehasonlítani. Nincs kis bál, vagy nagy bál, egy kis faluban dolgozóknak az ő báljuk a legfontosabb, azért tesznek meg mindent, és ez így van jól – hangsúlyozta az igazgató.

– KM –
hirdetés