A szezon legjobb meccsét játszották

A megyei bajnokság eddig sem nélkülözte a látványos párharcokat – folytatás januárban
A megyei bajnokság eddig sem nélkülözte a látványos párharcokat – folytatás januárban - © Fotó: Szolnoki László
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A megyei bajnokság utolsó őszi fordulójának rangadóján húsz gól és döntetlen született.

A Vadon Sport megyei férfi felnőtt futsal bajnokság kilencedik fordulója hosszúra nyúlt. A szokásos hétfői programból a Nyírbátor–Nagykálló mérkőzés kimaradt: a csarnok lefoglaltsága miatt péntek estére ütemezték át a felek. A Nagykálló Kinizsi rendkívül sportszerűségről tett tanúbizonyságot, mikor a szokottól eltérő időpontra egyből rábólintott.

Mátészalkán alaposan megizzadt a hazai csapat, a szervezettséget, a stabil védekezést egyre jobban elsajátító Grund ellenében, ám végül többgólos sikert arattak a hazaiak. A két nyíregyházi találkozón pedig igencsak elkényeztették gólokkal a csapatok a nézőket, hiszen a két mérkőzésen összesen 39 gól esett. A Nagycserkesz–Gyulaháza bajnokin a második félidőben potyogtak a gólok, amiből a hazai csapat jött ki jobban. Az ősz utolsó bajnoki fordulójának rangadója, a Monbebé–Csenger mérkőzés pedig a szezon legjobb találkozóját hozta.

A nyíregyházi Városi Stadion Teniszcsarnokában rendezett bajnokin mindkét csapat a támadófutballt részesítette előnyben, ennek köszönhetően húsz gól született a paprikás hangulatban véget érő mérkőzésen. A találkozót fantasztikusan kezdte a két gólveszélyes támadóját ezúttal nélkülöző – ám a jó hírnevét, a tabellán elfoglalt előkelő helyezését maximálisan beigazoló – szatmári csapat. A szünetre már három gól volt a csengeriek előnye, amit a folytatásban még eggyel sikerült megtoldaniuk. A Monbebé azonban nem adta fel, és látványos találatokat szerezve egy góllal felzárkózott. Az összecsapás utolsó hat perce azonban már nem csak a játékról szólt: néhány bírói ítéletet nem hagytak szó nélkül a csengeriek, így akadt olyan periódus amikor két fővel kevesebben próbálták megakadályozni a hazai rohamokat.

A péntek esti találkozón a Nyírbátor magabiztos sikert aratott, a mindössze egy cserével rendelkező, ám végig szimpatikusan küzdő nagykállóiak ellen. Most egy bő hónapos szünet következik a megyei pontvadászatban. A bajnokság január 13-án a tizedik fordulóval folytatódik.

– Kvaka Árpád –


Eredmények

A Vadon Sport megyei futsal bajnokság 9. fordulójának eredményei: Nagycserkeszi SZSE–Gyulaháza KSE 12–7 (3–2), Mátészalkai Kispályás Futballklub–Grund Focisuli SE 5–0 (1–0), Monbebé Nyíregyháza–Csenger Petőfi DSZSE 10–10 (2–5), Nyírbátori FC–Nagykállói Kinizsi SE 10-2 (6-1). Szabadnapos: Újfehértó SE 

Az állás: 1. Monbebé 22 pont, 2. Csenger 17, 3. Újfehértó 16, 4. Nagycserkesz, 5. Mátészalka 13, 6. Gyulaháza 10, 7. Nyírbátor 9, 8. Nagykálló 0, 9. Grund 0.

A góllövőlista élmezőnye. 17 gól: Szabó Dávid (Nagycserkesz), Szilágyi Ákos (Újfehértó). 15 gól: Kovács Béla (Nagycserkesz), 13 gól: Piskóti Zsolt (Újfehértó).


Címkék: ,hirdetés