A színpad égett Mátészalkán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

A színpad égett Mátészalkán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 8-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szerdán napközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom!

Hat hektáros területen foltokban égett a száraz aljnövényzet szerdán délután Aranyosapáti és Nyírlövő között. A vásárosnaményi önkormányzati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat. Tiszavasvári külterületén másfél hektáron kellett hasonló eseménynél beavatkozniuk a helyi önkormányzati tűzoltóknak, míg a 4-es számú főút mellett, a 291-es kilométernél az árokparton csaptak fel a lángok Nyírbogdány közelében, ahol a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak adott feladatot a szabadtéri tűz oltása. Nyírmihálydiban két helyen, a Szőlő utca mögötti területen és a Vasút utcában is a szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották el a felcsapó lángokat, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy használaton kívüli épületben lévő színpad szerdán délután Mátészalkán, a Kossuth utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket motoros ventilátor segítségével átszellőztették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés